Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG STERKER AGGREGAAT BIJ AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het aggregaat bij het luxe riviercruiseschip voor de tijdelijke huisvesting van asielzoekers aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is vervangen door een sterkere aggregaat. Hierdoor ontstaat een grotere geluidsbelasting op de gevels van appartementencomplex de Pelmolen. Het college van burgemeester en wethouder verleende daarvoor op 26 november met een parafenbesluit ontheffing van de APV geluid.

Het eerdere aggregaat bleek onvoldoende capaciteit te hebben voor de stroomvoorziening. Daarom moest op de kortst mogelijke termijn een aggregaat geplaatst worden met meer vermogen.

Het eerdere aggregaat had een geluidsniveau van 52 dB(A) op de gevels van de Pelmolen. Het nieuwe aggregaat levert een geluidsniveau van 56 dB(A) op de gevels van de Pelmolen. Bij beide ontheffingen is overigens geen rekening gehouden met de afschermende werking van het schip. De termijn voor de ontheffing APV geluid is gesteld tot en met 31 december 2021. In het besluit is opgenomen dat er bij eventuele geluidsklachten een suskast moet worden geplaatst of een plaatsing in een naastgelegen gebouw dan wel een andere locatie zover mogelijk van de woningbouw aan de Westhavenkade af.

7 reacties op “NOG STERKER AGGREGAAT BIJ AZC VLAARDINGEN

 1. Vervelend en weer volksverlakkerij, men had dit toch kunnen voorzien?
  Men had toch kunnen voorzien dat een kleine aggregaat niet voldoende is om op alle kamers een smart Tv, magnetron, wasmachine en een elektrische kachel te laten werken.
  Als dit de enige overlast is en blijft mogen de omwonenden in hun handen wrijven.
  Wacht maar af tot de zomer.

 2. Na de foto van het luxueuze cruiseschip goed bekeken te hebben blijk het een Duits schip te zijn.
  De Duiters weten wel wat ze weggeven, ‘Deutsche Grundlichheid’ , dat luxueuze cruiseschip gaat zeker nog jaren mee.
  Het was een mooier gebaar, richting de Vlaardingers geweest, als ze het aantal fietsen en radio’s terug hadden gegeven die ze ooit gevorderd hadden.

 3. Het is diep triest dat een burgervader in een meeting van alles beloofd aan de bewoners en dat hij nu een grote dikke middelvinger geeft aan dezelfde bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *