Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG NIET ALLE GROND WOONTORENS SCHIEVESTE IN HANDEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Nog niet alle grond waarop de woontorens achter station Schiedam Centrum worden gebouwd zijn in handen van de gemeente. Dat valt op te maken uit het bestemmingsplan. Vanuit de gemeenteraad roept dit de vraag op hoe groot de kans is dat de eigenaar de gronden niet wil verkopen. ‘Welke gevolgen dit heeft voor de planning en daarmee de financiën?’

Vooralsnog verwacht de gemeente dat de eigenaar deze grond aan de gemeente zal verkopen. De meeste gronden zijn al in eigendom van de Gemeente Schiedam en voor zover de gemeente hier nog geen eigenaar van is, wordt er rekening gehouden met een actieve verwerving.

De Ontwikkelcombinatie Schieveste heeft de ambitie om aan de Parallelweg in Oost circa drieënhalfduizend woningen te bouwen. De woningen komen in woontorens tussen station Schiedam Centrum en de A20.

3 reacties op “NOG NIET ALLE GROND WOONTORENS SCHIEVESTE IN HANDEN SCHIEDAM

  1. Nog belangrijker is: voor welke prijs verkwanselt de gemeente dit keer de grond aan de projectontwikkelaar met woonbestemming voor 3000 woningen. Vorig jaar werd de bedrijfsgrond onder het oude dcmr kantoor nog verkocht door de gemeente met woonbestemming voor 250 euro per m2. !!!
    Probeert u daar maar eens een stukje grond voor te vinden! Schiedammers die de grond onder hun huis willen kopen betalen al snel 600euro per m2. Uiteraard zit hier weer geheimhouding opgelegd door oud wethouder en pandjesbaas Minhas. De Schiedamse gemeentekas loopt op Schieveste al 30 jaar miljoenen aan erfpacht mis en dan maar de grond verkwanselen aan een projectontwikkelaar die z’n zakken gruwelijk vult.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *