Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG NET GEEN DRANGHEKKEN VOOR ORANJE TOMPOEZEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Bakker Koos Holtkamp in Maassluis is gisteravond al begonnen aan de (voor)bereiding van de eerste oranje tompoezen. Vandaag worden er minstens vijfduizend van verkocht bij het bedrijf in de Nieuwstraat. De bakker opent om die rede al om 5.00 uur de winkeldeur.

Voor de oranje traktatie haalt Holtkamp verse biologische melk bij de boer. Die melk heeft meer vet dan volle melk. Daarvan maakt hij met echte vanille de banketbakkersroom. Het bladerdeeg wordt in de bakkerij gemaakt van de beste ingrediënten en dus niet ingekocht van een fabriek. Het fondantlaagje dat uit eiwit en poedersuiker bestaat wordt gekleurd met een druppeltje bietensap.

Ook worden niet alle tompoezen voor de hele dag in één keer gemaakt, maar verschijnen er verse bladen met tompoezen gedurende de ochtend. Het resultaat is een lange rij wachtenden voor de deur van de bakkerswinkel.

Om 12.00 uur vanmiddag, als de laatste klant geholpen is, gaat de winkel dicht.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *