Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG GEEN ZELFBEWONINGSPLICHT PANDEIGENAREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er komt voorlopig nog geen zelfbewoningsplicht voor huiseigenaren in Vlaardingen. Het gemeentebestuur wil landelijke ontwikkelingen afwachten.

Het college van burgemeester en wethouders is door de gemeenteraad in januari al verzocht te onderzoeken voor welke Vlaardingse woningen en nieuwbouwprojecten een zelfbewoningsplicht wenselijk kan zijn en op welke manier deze kunnen worden ingevoerd. Dit ter voorkoming van het opkopen van woningen met als doel speculatie of onderverhuur. Dit opkopen zou de Vlaardingse woningvoorraad aantasten en zowel starters als doorstromers benadelen.

Sinds de invoering van het voorbereidingsbesluit wonen is het voor opkopers minder interessant geworden om in Vlaardingen sociale koopwoningen op te kopen om te verhuren. De concurrentiepositie van de starter en mensen met een middeninkomen lijkt door het voorbereidingsbesluit wonen versterkt.

Momenteel worden landelijk tal van mogelijkheden onderzocht om zelfbewoning te kunnen regelen. Door de elkaar snel opvolgende ontwikkelingen en jurisprudentie met betrekking tot de zelfbewoningsplicht,

. De fractie Kerkhof en D66 hebben om de invoering van de zelfbewoningsplicht gevraagd.
worden deze ontwikkelingen afgewacht. Voor lopende projecten met meer dan 100 woningen wordt per project bekeken wat de mogelijkheden zijn om op maat zelfbewoning maatregelen te nemen voor woningen tot 200.000 euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *