Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG GEEN SCHIEDAMSE NIEUWBOUW TOEGEWEZEN AAN VLUCHTELINGEN

SCHIEDAM- Tot nu toe zijn in Schiedam nog geen (ver)nieuwbouwwoningen toegekend aan vluchtelingen. Dat laten burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. In de praktijk worden in Schiedam vluchtelingen direct bemiddeld naar een passende woning.

Dit jaar moeten in Schiedam 151 vluchtelingen worden gehuisvest. In de eerste helft van 2020 zijn hiervan 66 personen aan onderdak geholpen. De cijfers zijn vorige week door het stadsbestuur bekend gemaakt. De gemeente houdt zich aan de taakstelling vanuit het Rijk voor de verplichte huisvesting van vluchtelingen.

Schiedam heeft 71% van de taakstelling gerealiseerd per 1 juli. De Provincie heeft in de beoordeling van gemeenten rekening gehouden met de vertraging die in verband met de lockdown is ontstaan in het realiseren van de taakstelling.

In het plan van aanpak ‘Huisvesting Statushouders’ wordt de oplossing voor de opgelopen achterstand gezocht in het bieden van nieuwbouwwoningen aan vluchtelingen en het direct binnenhalen van vluchtelingen vanuit het buitenland (zonder de route via het AZC).  De gemeente Schiedam grijpt onderhandelingen aan voor diverse nieuwbouwlocaties in Schiedam om afspraken te maken over de huisvesting van vluchtelingen. 

De online petitie tegen Schiedamse nieuwbouwwoningen voor vluchtelingen is begin februari om onduidelijke reden plotseling stopgezet. Op dat moment waren er 1.791 ondertekeningen. In de daarop volgende dagen is dat nog opgelopen tot een aantal van 1.923. De handtekeningenactie liep nog geen week.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Aan de inburgering van vluchtelingen in Schiedam is vorig jaar 517.775 euro besteed. In 2019 ging veruit het meeste geld op dit gebied naar het Trefpunt (293.497 euro) en stichting Vluchtelingenwerk (224.278 euro).

2 reacties op “NOG GEEN SCHIEDAMSE NIEUWBOUW TOEGEWEZEN AAN VLUCHTELINGEN

  1. Opvang geen probleem. Maar waarom krijgen die een nieuwbouwwoning en moeten veel Schiedammers in oude huizen wonen waar alles aan mankeert? Dan moet je ook zo fideel zijn om die na jaren gezondheidsklachten ook door te laten stromen. Maar de minima mogen in huizen blijven met o.a. alleen een moederhaard, enkele beglazing etc. Wanneer komt Gemeente Schiedam ook voor deze mensen op? In deze panden zetten ze geen vluchteling omdat het onder de maat is maar de Schiedammer zelf kan geen kant op. Gelijke monniken gelijke kappen. Nogmaals heb absoluut geen probleem met opvang, maar laat het nu toch eens beter doorstromen. Iedereen heeft recht op een gezond huis en niet alleen de vluchteling. Verbouw anders lang leegstaande kantoorpanden om tot noodwoningen (bijvoorbeeld), of appartementen voor alleenstaanden/beginners/ studenten. Ga eens betere plan van aanpak doen. En niet alleen koopwoningen en dure huurhuizen bouwen. Denk ook eens aan de minima die dat niet kunnen opbrengen en daardoor in oude ziekmakende panden wonen.

  2. Minima kunnen dood vallen, het lijkt wel dat alles om de vluchtelingen draait, maar inderdaad de Schiedammers of de Nederlanders die al jaren wachten op een fatsoenlijk huis kunnen dus nog langer wachten. Ze creëren dit allemaal zelf maar de gewone burger kan alle klappen opvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *