Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG GEEN OPLOSSING VERKEERSINFARCT DFDS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het tijdelijke parkeertrein voor vrachtwagens in de Waterleidingstraat in Vlaardingen moet ook knooppunt Vijfsluizen ontlasten. Dat verwacht Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor de tijdelijke parkeerplaats. De terminal van DFDS wordt al enkele jaren in verband gebracht met de verkeersinfarcten op knooppunt Vijfsluizen, maar het terrein in de Waterleidingstraat wordt pas gebruikt bij de brexit, die is uitgesteld tot oktober. Op de Vulcaanweg staat het verkeer nu al dagelijks vast door de vele vrachtauto’s van en naar DFDS.

Het gemeentebestuur van Vlaardingen wijdt de verkeersinfarcten op Vijfsluizen vooral aan piekmomenten bij de rederij in de Vulkaanhaven. Knooppunt Vijfsluizen is in 2017 aangepast voor 10,5 miljoen euro. Vanwege eerdere problemen met de doorstroming van gemotoriseerd verkeer en de hoeveelheid verkeer besloten Schiedam en Vlaardingen gezamenlijk de problemen aan te pakken bij Vijfsluizen.

Voor een betere doorstroming worden de verkeerslichten bij knooppunt Vijfsluizen de komende maanden beter op elkaar afgestemd. Het moet een einde maken aan het dagelijks vastlopen van het verkeer tijdens de spits op het knooppunt tussen Vlaardingen en Schiedam.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “NOG GEEN OPLOSSING VERKEERSINFARCT DFDS VLAARDINGEN

  1. Ik vind het toch wel vreemd, dat men dit nooit heeft zien aankomen.
    De oppervlakte is daar al niet geweldig groot, dus mijns inziens had men deze problemen met heel veel vrachtverkeer eigenlijk al aan kunnen zien komen, nog voordat DFDS zich zou daar gaan vestigen.

    En zoals zo vaak, zit men achteraf met de ellende en is er weinig hoop op een goede oplossing.

    Dan te bedenken, dat ze op het oude sportterrein ook nog woningen willen gaan bouwen.

    Veel succes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *