RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG GEEN LOCATIE IN BEELD VOOR NIEUWE COFFEESHOP SCHIEDAM

SCHIEDAM- ‘Op dit moment is er nog geen locatie voor een nieuwe coffeeshop in beeld’, benadrukt de gemeente Schiedam. Dit naar aanleiding van een aanvraag ‘afwijking bestemmingsplan’ voor de mogelijke vestiging van een coffeeshop op het Rubensplein. Voor alle duidelijkheid heeft de gemeente nu een bericht op de eigen site geplaatst over de procedure rond de keuze voor een nieuwe coffeeshop.

Er is in Schiedam ruimte voor vier coffeeshops. Momenteel zijn er drie. Ondernemers die belangstelling hebben voor de vierde vergunning konden reageren op een inschrijvingsprocedure hiervoor. Dat heeft ongeveer 15 kandidaten opgeleverd. Slechts een van de kandidaten zal zich kunnen vestigen. De vergunning zal worden verleend aan de kandidaat die na een uitgebreide selectie als meest geschikte uit de bus komt.

De gemeente beoordeelt de aanmeldingen op dit moment. Daarbij wordt gekeken naar diverse criteria, zoals de voorgestelde locatie, de afstand tot gevoelige objecten in de omgeving en het ondernemingsplan. Daarnaast worden de adviezen van politie en andere instanties meegewogen. Deze criteria zijn aan het begin van het traject vastgesteld en gepubliceerd, zodat iedereen weet waar hij aan toe is.

De initiatiefnemers voor een mogelijke coffeeshop op het Rubensplein hebben al aangegeven dat hun bedrijf geen enkele overlast zal opleveren. De coffeeshop moet vooral een afhaalpunt worden. Ook wordt toekomstige bezoekers verzocht niet voor de deur te parkeren, maar verderop in de wijk.

Voor het winkelpand op nummer 4-G is volgens de initiatiefnemers ook al een voorlopig koopcontract getekend.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *