RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG GEEN CENT ONTVANGEN VOOR HUISVESTING OEKRAÏNERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Nog altijd heeft de gemeente Schiedam geen cent ontvangen van het beloofde geld van het Rijk voor de kosten van de huisvesting van Oekraïners. Burgemeester Cor Lamers (CDA) rekent erop dat deze spoedig wordt uitgekeerd. De aanvraag voor vergoeding is voor 1 september ingediend over de periode 16 maart tot 31 december 2022.

De Specifieke Uitkering (SPUK) gold in eerste instantie tot 1 september 2022, maar is verlengd tot 31 december 2022. Op dit moment wordt een evaluatie van de SPUK uitgevoerd door de betrokken instanties. Daarin wordt bekeken of het normbedrag van 100 euro per beschikbaar bed per dag moet worden bijgesteld en of de huidige compensatieregeling voldoet. De staatssecretaris heeft een nieuwe regeling vastgesteld, die grotendeels is gebaseerd op de huidige regeling. Ook de kosten die vanaf 1 januari 2023 door gemeenten worden gemaakt in het kader van de huisvesting van Oekraïners worden naar verwachting door het Rijk gecompenseerd.

Volgens Clingendael, het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen, wilde een op de vier Oekraïners al ruim voor ‘de oorlog’ migreren. Inmiddels wordt geschat dat ongeveer 25% van de Oekraïners straks permanent in Nederland zal blijven.

1 reactie op “NOG GEEN CENT ONTVANGEN VOOR HUISVESTING OEKRAÏNERS SCHIEDAM

  1. Er komen er nog veel meer, en niet 25% zal blijven, maar het merendeel. Als je hier het drievoudige krijgt voor nietsdoen i.p.v. voor hard werken in je eigen kapotgeschoten land ben je toch gekke Henkie als je teruggaat? Ook de strafmaat op criminaliteit is hier erg mild. Of gemeente Schiedam hiervoor betaalt of het rijk maakt voor de werkende burger niet uit, het komt uiteindelijk uit zijn eigen kontzak, via welke omweg dan ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.