Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG GEEN BESLUIT WEGSLEPEN AUTO’S ZONDER KENTEKEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse gemeenteraad stemt in januari over maatregelen voor het spoedig wegslepen van auto’s zonder kentekenplaten. Onder tijdsdruk is een motie van de fractie Boers (fB) over dit onderwerp aangehouden.

Door het ontbreken van geschikte regelgeving is het tot nu toe niet mogelijk om auto’ zonder geldige en goed leesbare kentekenplaten weg te slepen, zo beweerde oud-burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) onlangs. De fB meldt dat met meerdere van dit soort auto’s geregeld ritjes worden gemaakt en er daartoe ‘even’ kentekenplaten op worden gezet, die na terugkomst weer worden gedemonteerd. FB: ‘En dat in een gemeente waar de strijd tegen ondermijning prioriteit heeft.’

De fB wil een wijzigingsverordening zien voor de APV, die de gemeente in staat stelt de verdachte motorvoertuigen op de kortst mogelijke termijn te verwijderen. Alle daaraan verbonden kosten moeten worden verhaalt op de eigenaar van het voertuig. Daarnaast moet de stickers die over dit onderwerp op de autoruiten worden geplakt, juridisch sluitend worden gemaakt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “NOG GEEN BESLUIT WEGSLEPEN AUTO’S ZONDER KENTEKEN VLAARDINGEN

  1. Er is een referenda geweest dat mensen niet willen dat er een controle systeem komt dat gemeentes en de regering alles weten van hun burger. Desondanks doen ze het toch. Misschien is dit wel gedaan om controle systeem een halt toe te roepen en blijk te geven dat die persoon het zat is. Want die scan auto’s doen niet alleen auto’s scannen maar ook iedereen die op straat loop worden gezichtherkenfoto’s van gemaakt en geregistreerd.

    Nederland gaat steeds meer op China lijken waar dit al toe gepast word en mensen buiten gesloten worden van het leven daar.

    Waar mensen als ze door rood licht lopen niet meer met openbaar vervoer mogen of met het vliegtuig. En dan nog maar te zwijgen over de bekeuringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *