Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG GEEN BESLISSING ONTSLUITINGSWEG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het college van Vlaardingen heeft nog niets besloten over een eventuele ontsluitingsweg over de Eksterlaan in Vlaardingen-Holy. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Vlaardingen.
eksterlaan
Sinds maandag hangen er spandoeken aan twee flatgebouwen van de Eksterlaan. De bewonerscommissie verzet zich met de spandoeken tegen de mogelijke komst van een ontsluitingsweg door hun straat. De weg zou er moeten komen op verzoek van de gemeente Schiedam, ten behoeve van het door Schiedam te ontwikkelen Sportpark A4.

De bewoners van de Eksterlaan zeggen in december op tekeningen van de plannenmakers een autobaan te hebben gezien. Zij vrezen dat het Vlaardingse stadbestuur inmiddels in stilte met de aanleg van de ontsluitingsweg heeft ingestemd, maar een woordvoerder van de gemeente Vlaardingen zegt dat het college direct om meer informatie bij Schiedam heeft gevraagd. Nu deze informatie binnen is zal het stadsbestuur op zijn vroegst eind maart een beslissing nemen. Daarna is het oordeel aan de gemeenteraad.

Aanstaande woensdag is de bewonerscommissie welkom voor een gesprek op het Vlaardingse Stadhuis. Tot die tijd blijven de spandoeken in elk geval hangen.