Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘NOG EENMAAL PRATEN OVER HUISARTSENPOST VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De Vlaardingse gemeenteraad moet hoognodig worden bijgepraat over de nieuwe Huisartsenpost onder een dak (HOED) op park Hoog Lede in Holy. Dat vinden de fracties van de CU-SGP en ONS. Vlaardingen. Wouter de Reus (CU-SGP): “Omdat er inmiddels zoveel brieven over binnen zijn gekomen en omdat er zoveel gebeurd is dat het ons verstandig lijkt om er een hele lange bijeenkomst van te maken, van 20.00 tot 22.00 uur.”

Volgende maand moet het gebouw van de HOED in gebruik worden genomen, maar niet als het aan de buren ligt. Ze zijn naar de rechter gestapt. Bij de bouw van Medisch Centrum Hoog Lede heeft men zich niet gehouden aan de voorgeschreven bouwhoogte, vinden de bezwaarmakers. Een aantal ‘kolossale technische units’ zouden op het dak zijn geplaatst. De buurt meent dat deze volgens de voorschriften inpandig moeten worden geplaatst.

De komst van de HOED stuit al enkele jaren op weerstand bij omwonenden. Buren hebben begrepen dat het project uit vijftien behandelkamers zal bestaan. Het aantal parkeerplaatsen zou daarvoor onvoldoende zijn, met alle gevolgen van dien, meent de buurt.

De huidige en toekomstige bewoners hebben een huis in de wijk gekocht met de belofte in een rustige en kindvriendelijke wijk te gaan wonen. Met de komst van een HOED blijft daar volgens de buren niets van over.

Het stoort de tegenstanders dat een beeld in de media zou bestaan van ‘zeurende’ bewoners. De tegenstanders hebben onder andere een probleem met de verkeersveiligheid in de wijk én rondom de drukbezochte buurtspeelplaats Holy, die in het geding zou komen. De komst van de HOED brengt alleen al zo’n 400 tot 600 patiëntbezoeken per dag met zich mee. Dit zorgt voor toenemende verkeers- en parkeerdruk, onveiligheid en teloorgang van het rustgevende en rustieke, verkeersluwe karakter van de wijk, menen de bezwaarmakers.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *