WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG EEN FIETSTUNNEL TE LAAG IN SCHIEDAM

Over de doorrijhoogte van de fietstunnel aan het Joppepad geen twijfel.  Het verkeersbord is duidelijk. Ook hier wordt de richtlijn uit de Ontwerpwijzer Fietsverkeer niet nageleefd.
Over de doorrijhoogte van de fietstunnel aan het Joppepad geen twijfel. Het verkeersbord is duidelijk. Ook hier wordt de richtlijn uit de Ontwerpwijzer Fietsverkeer niet nageleefd.

SCHIEDAM- Ook de onderdoorgang aan het Joppepad in Schiedam-Kethel voldoet niet aan de richtlijnen uit de Ontwerpwijzer Fietsverkeer. Volgens deze richtlijnen moet een fietstunnel tenminste 2,50 meter hoog zijn, terwijl de onderdoorgang onder het spoor bij het Joppepad niet hoger is dan 2,1 meter.

Het tunneltje aan het Joppepad maakt onderdeel uit van de Poldervaart Fietsroute. Op dezelfde route ligt ook de onderdoorgang bij Spieringshoek. Om de Spieringshoekse fietstunnel enkele centimeters aan te passen wordt door de gemeente Schiedam 500.000 euro geïnvesteerd.

Ook het Joppad  -inclusief de fietstunnel met een hoogte van 2,1 meter- ligt op de Poldervaart Fietsroute, zo blijkt uit de diverse borden aan het begin van het pad.
Ook het Joppepad -inclusief de fietstunnel met een hoogte van 2,1 meter- ligt op de Poldervaart Fietsroute, zo blijkt uit de diverse borden aan het begin van het pad.

Een verkeerde keus, vindt de Fietsersbond bij nader inzien. De belangenbehartiger van fietsers staat positief tegenover de aanpassing van 5 ton aan de fietstunnel nabij Spieringshoek, maar de Fietsersbond ziet de beperkte hoogte van de onderdoorgang aan het Joppepad als een groter probleem wanneer het om de veiligheid gaat.

De fietstunnel bij Spieringshoek kruist het spoor van de toekomstige Hoekse Lijn. Hier wordt het treinspoor in 2017 ingezet voor de metroverbinding naar het strand van Hoek van Holland. Aan het spoor over het Joppepad, voor de trein tussen Rotterdam en Den Haag, verandert de eerst komende jaren niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *