RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG DIT JAAR AFSCHAFFING WELSTANDSREGELS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Nog dit jaar wil het gemeentebestuur van Schiedam de welstandsregels zoveel als mogelijk afschaffen, met aandacht voor de waarden van het beschermd stadsgezicht. Dat maken burgemeester en wethouders duidelijk in het Ambitiedocument, ter vervanging van het collegeakkoord.

Het college van burgemeester en wethouders gaat vooral uit van de Omgevingsvisie. ‘Dat levert een bijdrage aan de versnelling van de woningbouwopgave, met aandacht voor de (on)mogelijkheden voor hoogbouw in Schiedam’, aldus het college.

Vorig jaar januari voerden de molens in Schiedam nog een vlaggenprotest tegen de bouw van een meer dan 70 meter hoge woontoren ‘The Miller’ in de beschermingzones van meerdere Schiedamse molens. Daarnaast riep de molenstichting ook op tot een stadsbrede discussie over de wenselijkheid van dergelijke ultrahoogbouw. Zo vlakbij het historisch centrum is dit, volgens de stichting, een onvermijdelijke aantasting van de skyline. Bovendien vreest de stichting dat na de eerste toren er meer zullen volgen.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

3 reacties op “NOG DIT JAAR AFSCHAFFING WELSTANDSREGELS SCHIEDAM

  1. Als dit waar is blijkt maar weer dat we in Schiedam bestuurd worden door een stelletje hufters eerste klas. Tevens de lakmoesproef om te zien of Schiedammers echt nog om hun stad geven. Dit mag uiteraard nooit geaccepteerd worden.

  2. Denk nou toch na Aafje, zo kunnen we toch veel meer profiteurs opvangen? Dan zijn we toch weer het braafste jongetje van de klas.

  3. Er zijn maar een paar partijen echt tegen. Die hebben een handjevol zetels. Komt er nou van als je niet gaat stemmen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.