Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘NOG ALTIJD HONDERDEN MOE-LANDERS PER JAAR ERBIJ IN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het huisvesten van arbeidsmigranten dat zich veelal ‘in Schiedam als slaapstad’ vestigt blijft met honderden per jaar toenemen, signaleert de fractie van de CU-SGP. De fractie vindt het toenemend aantal MOE-landers in Schiedam zorgelijk, omdat de sociale cohesie af zou brokkelen in diverse buurten en wijken. Burgemeester en wethouders hebben alle vertrouwen in een heel pakket aan maatregelen die begin dit jaar zijn ingegaan. Dit drukt zich, volgens burgemeester en wethouders, alleen nog niet uit in de cijfers, omdat de nieuwe regels pas zeer recent zijn ingegaan.

Volgens het stadsbestuur heeft de gemeente, met het oog op de huisvesting van arbeidsmigranten in bestaande wijken, een belangrijk middel met het reguleren van kamerverhuur. Hier is per 1 januari een verscherping ingevoerd van de vrijstelling van 3 naar 2 bewoners in een niet huishouden en een stop in de meest belaste wijken op kamerverhuur en splitsing van panden.

Ook is er in de particuliere sector daar waar een huisvestingsvergunning nu verplicht is gesteld een toename van inschrijvingen in het Basis Register Personen (BRP). Dit betreft bewoning die er al was, maar waar de bewoners in het Register Niet Ingezetenen (RNI) stonden ingeschreven (voor verblijf korter dan 4 maanden).

Diverse wijken in Schiedam hebben een voorraad waar de mogelijke huuropbrengsten gunstig zijn ten opzichte van de koopprijs van de woning. Dat is aantrekkelijk voor investeerders. Het stadsbestuur ziet, naar eigen zeggen, een verschuiving in de kwetsbare wijken waarbij van kamergewijze verhuur naar verhuur aan huishoudens (stellen en gezinnen) toeneemt. Dit zal naar verwachting leiden tot meer sociale cohesie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

12 reacties op “‘NOG ALTIJD HONDERDEN MOE-LANDERS PER JAAR ERBIJ IN SCHIEDAM’

 1. Wie houdt hier toezicht op, zie alleen maar meer aanwas van arbeidsmigranten. Straks gaat het oude sport fondse bad weg en worden er nieuwe huizen gebouwd. Lekker omsingeld door op hun balkon staande naar elkaar schreeuwende arbeiders.

 2. Ik vindt dat er echt iets gedaan moet worden, in Schiedam West wonen veel Polen bij elkaar in 1 huis en de straat is daar niet op berekent, voorbeeld veel Polen hebben geen afval pas en gooien de zakken naast de afvalbak waardoor vogels die zakken openscheuren en het afval door de hele straat waait een ander en groter probleem ID dat er 10 tallen auto’s met Oost Europese kentekens in de straten staan waardoor Nederlanders hun auto niet kwijt kunnen, ze betalen geen wegenbelasting maar gebruiken wel onze wegen en parkeerplaatsen, ook kom je in de problemen als een Oost Europeaan je aanrijdt en zijn verzekering niet uitbetaald, dit zijn gewoon illegale praktijken en de politiek moet gewoon ingrijpen.

 3. Ongelooflijk echt weer Schiedam pfff
  Veel armoede leegstaande winkels
  Zeer veel arbeidsmigranten en nu nog meer ??
  Wij hebben zelf al geen werk meer en geen huizen enz.
  Schiedam gaat nog verder onderuit.
  Op hoop van zegen !!!

 4. Ik ben geboren en getogen in Schiedam west 50 jaar maar door de gemeentelijke bekrompenheid heb ik besloten om te gaan verhuizen het wanbeleid door oa minder parkeerplaatsen te maken en strenger te controleren en waarom zodat straks ook in West vergunning parkeren ingevoerd word en je zoals in andere wijken nog steeds geen plek hebt nee de wijk gaat te snel achteruit

 5. Ik lees 2 ipv 3 bewoners welke geen huishouden vormen is nu alleen nog toegestaan.
  Weet niet wie de handhaving doet op dit soort zaken, maar verder tellen dan 3 is voor deze stadswacht waarschijnlijk erg moeilijk.
  In Schiedam West worden veel oude winkels en oudere woningen verbouwd en na de verbouwing zitten er vele anderstalige (ik herken Pools, Bulgaars) mensen op de balkons en op het trottoir voor de deur, tevens neemt het aantal voertuigen met een Oost Europese kentekenplaat in de straten toe, met alle overlast van dien. Naar verluidt treden stadswachten hier niet tegen op, daar het te moeilijk zou zijn om te achterhalen wie de eigenaar is.
  Huisjesmelkers aanpakken dmv wekelijkse controle door stadswacht in woning, invoeren parkeerkaart voor bewoners met Nl kenteken en op 1 familienaam.

 6. Helaas is het zo, dat steeds meer van deze (Bulgaren, Roemenen) in een auto rijden met NL kenteken. Dus ook met een parkeerkaart, zal dit niets oplossen.

 7. Mss verstandig om eens geen arbeidsmigranten binnen te halen maar zich te richten op mensen die hier wonen en hun baan zijn kwijtgeraakt door de crisis. Wat een fantastisch idee open grenzen, er is alleen maar meer en meer ellende in dit land

 8. Mooie woorden en plannen, maar in de praktijk mis ik daadkracht. Ik woon zelf naast zo’n pand (al 15 jaar overlast) en dan wordt er gezegd: “Blijven melden hoor.” Maar je hoort vervolgens niets of krijgt een plichtmatig mailtje dat ze met de eigenaar gaan praten waarna er weer niks gebeurt.Je krijgt het gevoel dat jij moeilijk doet.

 9. Wat je kunt afvragen waarom wij deze mensen hier naar toe halen. Een deel licht toch echt aan ons zelf. Zolang er binnen dit land grote groepen zijn welke bepaalde werkzaamheden minderwaardig vinden en liever tuis op de bank zitten blijft het nodig deze mensen over te halen voor deze werkzaamheden. Werekzaamheden waar we met zijn allen van vinden dat deze wel verricht moeten worden.

 10. Dwergje, ben het gedeeltelijk met je eens. Ik denk echter ook, dat er genoeg bedrijven zijn, die misbruik maken van deze goedkope arbeidskrachten, die geen flauw idee hebben van welke rechten ze als werknemer in dit land hebben. Ik kom er tegen, die totaal geen woord Nederlands, Duits of Engels spreken.

  Zie er maar eens goed achter te komen, wat voor soort werkgevers het zijn, die dit flikken.

  Deze bedrijven zou je eens moeten aanpakken, maar ja, daarvoor hebben we zoals met zoveel dingen, niet de mankracht voor om er vol voor te gaan. Gevolg is, dat het misbruik van dit systeem, gewoon door blijft gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *