Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NODELOZE BANGMAKERIJ POLITIE HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Badgasten in Hoek van Holland is onterecht angst aangejaagd door de politie. Tijdens het zonnige Hemelvaartweekend werd het bericht verspreid dat het niet slim zou zijn het strand te bezoeken ‘in verband met de Covid-19 afstand die we met elkaar moeten respecteren om deze zomer ook nog op het strand te kunnen genieten.’ De realiteit is dat het aantal doden, dat op de een of andere manier nog aan het griepvirus kan worden toegeschreven, al weken een dalende lijn laat zien.

Sinds afgelopen maandag mag de horeca langs het strand weer gedeeltelijk open, maar omgeven door tal van ‘veiligheidsmaatregelen’ en beperkingen. Er zijn hekken geplaatst, linten opgehangen en borden neergezet. Aan de Zeekant zijn veertig extra wc’s gegroepeerd, om zo de druk op de bestaande openbare toiletten enigszins te verdelen. Strandtenten kunnen hun gasten alleen buiten op een terras ontvangen.

De politie wist het zeker: strandbezoekers waren het aan het versteren voor anderen tijdens het Hemelvaartweekend. De boodschap zelf blijkt inmiddels niet slim.
Afgelopen week kon ook al worden vastgesteld dat helemaal niets te merken is van de voorspelde nieuwe piek aan corona-patiënten, die op zaterdag 9 mei is uitgesproken door ‘opperviroloog’ Marion Koopmans (RIVM). De drukte bij onder meer winkelcentra zou gaan zorgen voor een forse toename aan IC patiënten. Koopmans die zaterdag: “Ik verwacht dat we in elk geval een nieuwe golf gaan krijgen. Hoe groot die is, dat hebben we voor een gedeelte met ons eigen gedrag in de hand.” Nederland was volgens Koopmans alleen nog te redden indien iedereen de verplichte 1,5 meter afstand zou houden. Beelden van de diverse winkelcentra beloofde weinig goeds.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *