Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ZET IN OP WONINGEN VOOR 39.000 HUISHOUDENS

VLAARDINGEN- In Vlaardingen wordt gestreefd naar een woningbestand voor 39.000 huishoudens in 2030. Het gemeentebestuur laat dat weten op vragen van de VVD. Eerder werd op het stadhuis nog gesproken over een jaarlijks aantal toe te voegen woningen van 5.200 exemplaren.

De VVD krijgt te horen: ‘Met deze keuze van het inzetten op 39.000 huishoudens neemt Vlaardingen vooruitlopend haar verantwoordelijkheid, omdat het erop lijkt dat de provincie een hogere woningbehoefteraming zal gaan neerleggen in het aankomende jaar gezien het grote woningtekort. We hebben het daarom bewust niet meer over de 5.200 woningen, omdat dit aantal jaarlijks verandert en dus ook al veranderd is.’

In de nieuwe Woonvisie wordt een woningbouwplanning voor de aankomende jaren tot 2030 opgenomen, zodat iedereen kan zien dat het streefdoel van 39.000 huishoudens, met alle ontwikkelplannen in totaal, ook wordt gehaald.

6 reacties op “VLAARDINGEN ZET IN OP WONINGEN VOOR 39.000 HUISHOUDENS

  1. En waar in Vlaardingen is nog plaats voor zoveel woningen? 39000 woningen is meer dan het huidige aantal volgens mij. Dan zou de bevolking naar 150.000+ inwoners groeien. Of wordt de Broekpolder volgebouwd en de Holierhoeksepolder?

      1. Komt veel hoogbouw rond station Vlaardingen en op het Unilever terrein,hoogbouw bij station west en oost,langs spoor parallel weg honden uitlaatplek….

  2. Och, hier en daar wat pandjes en bedrijven onteigenen. De oude meuk langs de Maas platgooien en een aantal flats van 16 hoog bouwen.
    De grote toestroom van gelukzoekertjes gebied wel meer woningen voor dat volk.

  3. Ik zou eerder gaan voor minder inwoners maar dan wel voor inwoners die flink verdienen. Zeg maar een soort Aerdenhout aan de nieuwe waterweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *