Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE WINKELS AAN LORENZLAAN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Vanaf begin september zijn er weer winkels geopend in het blok aan de Lorenzlaan (hoek Hogenbanweg) in Schiedam-Oost. Ook de woningen boven de winkels worden weer bewoond. Een enkele nieuwe huurder is dit weekend al bezig met schoonmaken en verhuizen.

In het winkelpand op nummer 30 vertelt een ondernemer, in zijn beste Nederlands, dat hij over 3 weken hier wil starten met een winkel in ‘kunstbloemen, lampen en nog veel meer’. Eerder werd zijn nieuwe winkelpand tijdelijk gebuikt door de Buurtpost. In de panden ernaast wordt zichtbaar gewerkt aan de inrichting, maar geen mens te zien. Wel staan er ladders en liggen er stapels laminaat nog in de verpakking.

Op de andere hoek, bij de Hogenbanweg, verdween vorig jaar maart de bekende viswinkel De Rog. Zijn winkel is gesloopt. Voor deze ondernemer zou geen geschikt vervangend pand zijn gevonden. De winkel wordt nog altijd gemist in Oost en Oud-Mathenesse.

Het hele complex aan de Lorentzlaan is door verhuurder Woonplus geheel ‘vernieuwbouwd’. Naast de winkels gaat het om tientallen huurappartementen in het sociale segment. De woningen zijn bestemd voor een huishoudgrootte van maximaal twee personen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “NIEUWE WINKELS AAN LORENZLAAN SCHIEDAM-OOST

  1. Snap echt niet waarom er nu nog winkels worden geboud. Een concentratie van bestaande winkels is beter als deze versnippering. Want dit gaat echt niet werken in deze tijd. Maar zeker ook niet in de toekomst.
    Het is beter om alles op woningbouw in te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *