Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE VRAGEN ROND MOORD KRABBEPLAS VLAARDINGEN

Inmiddels is de telefoon van Graciëla door duikers van Defensie gevonden. De telefoon wordt nu verder onderzocht door het NFI.

VLAARDINGEN- Graciëla Gomes Roderiques (21) heeft meerdere zogenoemde SOS-sms-jes verstuurde aan haar broer. Het levenloze lichaam van Graciëla werd op vrijdag 22 september gevonden bij de Krabbeplas in Vlaardingen, nadat zij als vermist was gemeld. Inmiddels heeft de Officier van Justitie besloten dat de voorlopige hechtenis van de aangehouden 31-jarige verdachte uit Schiedam met 60 dagen wordt verlengd. In Opsporing Verzocht is gisteravond opnieuw aandacht besteed aan de zaak.

Graciëla werd voor het laatst in leven gezien bij de Kentucky Fried Chicken in de Galvanistraat in Rotterdam, waar ze werkte. Op eerder getoonde bewakingsbeelden is te zien hoe ze na 00.30 uur van haar werk vertrok. Even voor 02.00 uur in die nacht verstuurde zij het eerste sms-je. Dat gebeurde vanuit Schiedam. Deze sms-jes zijn helaas op dat moment niet direct opgevallen. Rond 03.00 uur wordt het laatste sms-je verstuurd.

Bij de nieuwste smartphones is het mogelijk om een SOS-functie in te stellen voor noodsituaties waarbij iemand niet kan bellen. De SOS-functie waarschuwt vooraf ingestelde contactpersonen en geeft aan waar de telefoon op dat moment is. De SOS-functie wordt geactiveerd door de aan/uit-knop een aantal keer snel achter elkaar in te drukken. De SOS-functie omzeilt dan de vergrendeling van de telefoon. Graciëla had deze functie ingesteld. Voor meer informatie hoe je deze SOS-functie instelt, zie www.politie.nl/themas/contact-112.html

Nog steeds is de politie op zoek naar getuigen. En door de nieuwste onderzoeksgegevens zijn er ook weer mogelijke nieuwe getuigen bekend.

Rond 01.50 uur stuurde Graciëla in een tijdsbestek van vijf minuten tien SOS-smsjes. Uit de locatie die bij de berichten wordt meegestuurd blijkt dat Graciëla op dat moment in de Minister Donkerstraat in Schiedam moet zijn geweest. Haar broer ziet de berichten van Graciëla op dat moment niet direct binnen komen.

Om 03.10 uur ontvangt Graciëla’s broer een elfde en laatste SOS-sms, dit keer vanaf de Krabbeplas. Hij ziet de meldingen en als hij zijn zus niet te pakken krijgt, belt hij onmiddellijk 112. Agenten vonden haar levenloze lichaam daarna in een sloot bij de Krabbeplas.
Inmiddels is de telefoon van Graciëla door duikers van Defensie gevonden. De telefoon wordt nu verder onderzocht door het NFI.

Nog steeds is de politie wij op zoek naar de drie fietsers die bij haar werk hun fiets neerzetten rond 00.30 uur. In de Minister Donkstraat in Schiedam is rond het tijdstip dat Graciëla daar moet zijn geweest, een grijze Seat op bewakingsbeelden gezien. Ook reed er rond 03.00 uur die nacht over het fietspad vanaf het Paviljoen richting de Zuidbuurt een (brom)fietser. Met de bestuurders komen we graag nog in contact.

Eerder vroeg de politie  al uw hulp bij het vinden van de bestuurders van twee auto’s die geparkeerd stonden bij de Zuidbuurt bij de Krabbeplas en de persoon die langs Graciëla loopt als zij haar werk verlaat. Van hen is de identiteit inmiddels bekend.

Vragen
1. Wie heeft die grijze Seat Ibiza vrijdag 22 september om 1.40 uur gezien in de Minister Donkerstraat en/of weet wie er op dat moment in de auto zat of zaten?
2. Wie heeft Graciëla gezien of gehoord rond 1.50 uur in de Minister Donkerstraat in Schiedam. Zat ze in een auto of liep ze mogelijk door de straat.
3. Wie weet hoe Graciëla van de Minister Donkerstraat in Schiedam bij de Krabbeplas in Vlaardingen is gekomen en/of met wie?
4. Wie zijn de drie fietsers die rond 0.30 uur hun fiets op slot zetten bij de KFC.
5. Wie heeft gezien hoe en mogelijk met wie Graciela is vertrokken bij de KFC.
6. Wie is de fietser of bromfietser die rond 3.00 uur die nacht over het fietspad vanaf het Paviljoen richting de Zuidbuurt reed?

Heeft u informatie? Bel de gratis de opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *