Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE VRAGEN OVER NEPACCOUNTS OM VLAARDINGERS TE VOLGEN

VLAARDINGEN- Bij de CU-SGP in Vlaardingen wil men heel precies weten in welke periode de gemeente gebruik heeft gemaakt van deze nepaccounts om inwoners via sociale media te volgen. Raadslid Wouter de Reus (CU-SGP): ‘Op welke manier en met welk doel heeft u gebruik gemaakt van de nepaccounts? Heeft u actief contact gezocht met inwoners via de nepaccounts? En onder welke accounts was dat?’

Op 1 juni heeft het Vlaardingse gemeentebestuur al vragen beantwoord van De Reus over de nepaccounts. Daarbij is aangegeven dat er in het verleden gebruik is gemaakt van nepaccounts, maar nu niet meer. Bij de De CU-SGP roept dat nieuwe vragen op.

Gemeenten houden Facebookgroepen, Twitterprofielen en andere sociale media in de gaten om zicht te krijgen op mogelijke ongeregeldheden als rellen en demonstraties. Ook speuren ambtenaren online naar bijstandsfraude door op Marktplaats te zoeken naar bijverdiensten. En sociale media worden gebruikt om vluchtverhalen van asielzoekers te checken.

De Reus: ‘Zijn politieke partijen en/of volksvertegenwoordigers ook gevolgd of benaderd met deze accounts? Zijn de verzamelde gegevens nog steeds in het bezit van de gemeente Vlaardingen of zijn deze verwijderd?’

1 reactie op “NIEUWE VRAGEN OVER NEPACCOUNTS OM VLAARDINGERS TE VOLGEN

  1. Ik ben een grote voorstander van die nep accounts, de enige manier om terroristen en uitkeringsfraudeurs op te sporen. Privacy is handig voor criminelen en terroristen. De piepewltjes die over privacy zeuren zetten zelf vaak iedere scheet die ze laten op feesboek, dus waar hebben we het in godsnaam over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *