Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE VERTRAGING METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- Eind februari start de Hoekse Lijn. Dat is de uitkomst van het gesprek tussen alle betrokken partijen. Eerder werd nog uitgegaan van een start eind januari. De nieuwe vertraging heeft te maken met de termijn waarop de software inclusief veiligheidsverklaring in zijn geheel wordt opgeleverd. Het vervangend busvervoer, en de bestaande compensatiemaatregelen voor reizigers, worden voortgezet zolang dit nodig is.

Door leverancier Bombardier is aangegeven dat de definitieve veiligheidsverklaring wordt opgeleverd op 26 november aanstaande. Vooruitlopend daarop wordt morgen een voorlopige veiligheidsverklaring geleverd. Met deze voorlopige verklaring en de huidige software start de uitvoering van het testbedrijf en het traject dat leidt tot de vergunningaanvraag. De dag-tot-dag planning zal hierop worden aangepast, zodat de extra vertraging zoveel mogelijk beperkt wordt. Wanneer op 26 november de definitieve veiligheidsverklaring opgeleverd wordt kan het testbedrijf en vervolgens het vergunningstraject worden afgerond.

Gelet op de daarvoor benodigde doorlooptijden is een start van de exploitatie van de Hoekse Lijn niet eerder mogelijk dan eind februari 2019. De vertragingskosten die hierdoor ontstaan kunnen worden opgevangen binnen het projectbudget.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *