Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE TAALVRIJWILLIGERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Acht enthousiaste taalvrijwilligers hebben deze week in Vlaardingen de basistraining Taal voor het Leven afgerond. De training, die ontwikkeld is door Stichting Lezen & Schrijven en die uit vier dagdelen bestaat, is bedoeld voor vrijwilligers die stadsgenoten willen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal.

Na de training zijn de vrijwilligers klaar om aan de slag te gaan voor de Bibliotheek Vlaardingen. Op door hunzelf gekozen tijdstip worden de vrijwilligers ingezet als intaker bij de spreekuren, als taalmaatje of in het Taalcafé.

Vlaardingen telt bijna 15.000 laaggeletterden. Door het snel groeiende team van vrijwilligers, die in de Bibliotheek werkzaam zijn, kunnen we het verschil maken.

In de afgelopen drie maanden waren er meer dan negenhonderd bezoekers bij de Taalcafés en het aantal Taalmaatjes groeide tot meer dan zeventig. Er zijn inmiddels twee groepen (één in de ochtend en één in de avond) voor Nederlanders die beter willen lezen en/of schrijven. En negen Taalcafés voor iedereen die het spreken in het Nederlands willen oefenen.

De bibliotheek heeft nog steeds nieuwe vrijwilligers nodig. Bent u geïnteresseerd? Kijk dan op de website van de Bibliotheek of neem contact op met Agnieszka van Maren (Coördinator Basisvaardigheden) voor een persoonlijke kennismaking via b@vlaardingen.nl.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *