Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE TAALVRIJWILLIGERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In totaal vijftien nieuwe taalvrijwilligers in Vlaardingen hebben de basistraining Taal voor het Leven afgerond. De training, die ontwikkeld is door Stichting Lezen & Schrijven en die uit vier dagdelen bestaat, is bedoeld voor vrijwilligers die buitenlanders willen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal.

De laatste trainingsbijeenkomst werd feestelijk afgesloten.

Irene Romers, beleidsadviseur Laaggeletterdheid van de Gemeente Vlaardingen reikte alle 15 vrijwilligers een certificaat van Taal voor het Leven uit.

Na de training zijn de vrijwilligers klaar om aan de slag te gaan voor de Bibliotheek Vlaardingen en het Taalcentrum. Als intaker bij de spreekuren, als taalmaatje, in het Taalcafé, of als docent voor de klas.

De bibliotheek heeft nog steeds nieuwe vrijwilligers nodig. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op de website van de Bibliotheek of neem contact op met Agnieszka van Maren (Coördinator Basisvaardigheden) voor een persoonlijke kennismaking via b@vlaardingen.nl

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *