Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE STRAATNAMEN BINNENSTAD SCHIEDAM

SCHIEDAM- De jeneverstad heeft er twee nieuwe straatnamen bij. Het gaat om de Pepersteeg en de Locomotiefsteeg. Burgemeester en wethouders hebben dat besloten.

De naam Pepersteeg gaat naar de openbare ruimte tussen de Boterstraat en de Herenstraat. De Locomotiefsteeg is de nieuwe naam voor de openbare ruimte tussen de Hoogstraat 85 en 89 aan de ene zijde en Lange Haven 72 en 74 aan de andere zijde.

Het vaststellen van straatnamen is een taak van de gemeente. Het gebeurt in het algemeen door het stadsbestuur. Veel gemeentes hebben een speciale straatnaamcommissie, die advies uitbrengt aan burgemeester en wethouders. In de commissie zitten deskundigen met verschillende achtergronden, zoals een stadshistoricus en een stedenbouwkundige. De manier waarop in een gemeente de straatnamen worden vastgesteld, is vastgelegd in een ‘Verordening Straatnaamgeving en huisnummering’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “NIEUWE STRAATNAMEN BINNENSTAD SCHIEDAM

  1. Binnenkort zal er wel weer een mafkees zijn, die ook zijn vuistje omhoog steekt op de Amsterdamse Dam,
    die bezwaar maakt tegen Pepersteeg. In het hele verre verleden voeren schepen van de VOC om peper te halen naar plantages. Omdat de VOC schepen eigendom waren van onze hele verre voorouders , helaas niet van de mijne. Dan was ik nu ook rijk geweest, zoals Akwasi zijn voorouders, dat waren slavenhandelaars. Uiteraard was elke eigenaar een racist en slavenhandelaar. Mede door o.a. peper zijn deze verre voorouders rijk geworden. Uiteraard mag die benaming, peper, in hun zieke brein niet gebruikt worden en het liefst ook niet gezegd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *