Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE STAPPEN AANPAK EENZAAMHEID SCHIEDAM

SCHIEDAM- In de strijd tegen eenzaamheid wordt in Schiedam werk gemaakt van eenzaamheidspreventie: een aanpak gericht op de persoon. Dit betekent individuele aandacht geven en een vertrouwensband opbouwen.

De Schiedamse aanpak is ook gericht op de versterking van een sociaal netwerk door te werken aan zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, een positief zelfbeeld en veerkracht; Ondersteunen van bewonersinitiatieven en andere initiatieven in buurten en wijken; stimuleren van vrijwilligerswerk bij jong en oud.

In Schiedam voelt 46% van de bewoners zich eenzaam, blijkt uit de gezondheidsmonitor 2012 van GGD Rotterdam Rijnmond. Landelijk gaat het om 40%.

De gemeente Schiedam meldt dat eenzaamheid vaak samengaat met allerlei andere problemen op het gebied van gezondheid, financiën, werk of woonomgeving en versterkt ze dan ook nog eens. Eenzaamheid is niet gebonden aan leeftijd en het zal ook gedeeltelijk altijd blijven bestaan, bijvoorbeeld als mensen hun partner verliezen na jarenlang samenzijn.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *