Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘NIEUWE STADSGEHOORZAAL VLAARDINGEN IS SUCCES’

Op korte termijn wil wethouder Cees Oosterom (CDA) weer subsidie in de Stadsgehoorzal steken. Het zou daarbij gaan om en bedrag van 750.000euro. Dat zou Oosterom donderdagavond hebben toegezegd tijdens de commissievergadering.
Op korte termijn wil wethouder Cees Oosterom (CDA) weer subsidie in de Stadsgehoorzal steken. Het zou daarbij gaan om en bedrag van 750.000euro. Dat zou Oosterom donderdagavond hebben toegezegd tijdens de commissievergadering.

VLAARDINGEN-  Het gaat goed met de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen, zeggen de initiatiefnemers achter de nieuwe formule van het theater.

Na drie maanden bouwen aan een nieuwe koers voor de Stadsgehoorzaal, met minder overheidssubsidie, door meer samenwerking, wijzen de eerste cijfers uit dat de verwachtingen tot op heden ruim worden waargemaakt. In korte tijd is er enorm veel gebeurd.

Het theater telde al zeventien volle zalen in drie maanden tijd. Er zijn 123 vrijwilligers opgestaan die van het nieuwe theater een succes willen maken. Vlaardingen wordt op verschillende culturele fronten gezien als voorloper. Bovendien worden de meeste voorstellingen goed ontvangen en ook het foyerprogramma voor aanvang en na afloop van iedere voorstelling valt in de smaak. Poppodium De Kroepoekfabriek, nog niet bekomen van de eerdere heftige bezuinigingen van 70%, kan zich door de samenwerking beter op haar jonge popmissie focussen, doordat deze  positieve inhoudelijke en financiële vruchten afwerpt. Ook de reacties van de professionele artiesten zijn om van te gaan glunderen. Zo’n ontvangst zie je zelden meer in theaters, is er één die al vaker gehoord is. De ijzerkoekjes van Jan Boer dragen daar vast aan bij.

Uiteraard zijn er ook punten van aandacht. Zowel bezoekers, als artiesten én bedrijven zijn logischerwijs nog wat afwachtend na een lange tijd van onzekere berichten. In samenspraak met de gemeente wordt er hard gewerkt aan een meerjarig onderhoudsplan, zodat het theater past bij de eisen van deze tijd. Tot slot is een zorg dat de werkdruk enorm hoog is. Dit moet snel opgelost worden, wil het niet ten koste gaan van de continuïteit en de kwaliteit.

 

Zie ook: Horeca Vlaardingen tegen vergunning Stadsgehoorzaal.

Drie functies Stadsgehoorzaal Vlaardingen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *