Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE SPORTZAAL MAASSLUIS MAG BIJNA 1,8 MILJOEN MEER KOSTEN

MAASSLUIS- Er is geen verder debat meer nodig in de gemeenteraad om nog eens bijna 1,8 miljoen euro extra uit te trekken voor een nieuwe sportzaal aan de Sportlaan in Maassluis. Het besluit over de beschikbaarstelling van 1.798.400 euro wordt met een korte hamertik afgedaan na een debat in de commissie. Toch is nog niet gezegd dat het bij deze kostenstijging zal blijven.

Wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA): “Je proeft bij alle partijen dat iedereen zo snel mogelijk aan de slag wil gaan. Ook begrijpen ze waar dit extra krediet voor nodig is. In deze markt iets bouwen is van een grote uitdaging. Je weet niet hoe het zich verder ontwikkelt. De dingen gaan heel snel heen en weer: grondstofprijzen, arbeidsloon, inflatie. Daarmee is dit een ingewikkeld dossier geworden.”

De kosten voor de bouw van de sportzaal zijn fors hoger dan vooraf ingeschat als gevolg van de prijsstijgingen in de bouw. Er heeft een onderhandelingsprocedure plaatsgevonden, met behoud van de gewenste gebruikskwaliteiten en functionaliteiten, om het budget neerwaarts bij te stellen. Dit heeft geleid tot een verlaagde overschrijding, maar nog altijd bijna 1,8 miljoen euro.

Naast de bouw van de zaal is het geld ook nodig voor de herinrichting van de Sportlaan en de omgeving. In de zaal, ontworpen door Theo Kupers Architecten uit Rotterdam, gaat basketbalclub Green Eagles spelen en krijgen leerlingen van het Lentiz Reviuslyceum sportles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *