Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE SAMENWERKING FORT 1881 HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Fort 1881 in Hoek van Holland gaat samenwerken met de Haagse ondernemer Eric van Abbe, exploitant van The Hospitality Club, Paviljoen de Witte en De Remise Den Haag. Het gaat om een langdurige samenwerking op het gebied van het verzorgen van evenementen in Fort 1881. Voor de samenwerking zijn de handtekeningen inmiddels gezet. De samenwerking is vooral gericht op ‘de gracht’ met transparante overkapping in Fort 1881, om deze te verhuren voor de verzorging van kleine en grote evenementen. Van Abbe en zijn team hebben ervaring met evenementen van 10 tot 2000 gasten.

Fort 1881 is een voormalig pantserfort en een groot deel van de gracht heeft nu een transparante overkapping, zodat vanaf september ook grote groepen tot wel 600 gasten ontvangen kunnen worden. Voor de plaatsing van deze overkapping konden er geen grote evenementen worden verzorgd. Het bijzondere van de overkapping zou zijn dat deze met nog geen millimeter aan het fort – historisch erfgoed – bevestigd is, maar wel volledig ‘hangt’ op de muren.

In juni werd de huidige exploitant van het fort door de rechter verplicht alsnog 46.000 euro te betalen aan een expositiemaker. Het sluitstuk van een langslepende conflict tussen de twee.

De commerciële uitbater van het Fort weigerde sinds juni 2017 een rekening te betalen voor geleverde diensten. In een eerder stadium kon de exploitant ook al niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen, waardoor andere toeleveranciers bleven zitten met onbetaalde rekeningen. In Hoek van Holland werd gevreesd voor het faillissement van de BV achter het Fort, maar dat is tot nu toe uitgebleven.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “NIEUWE SAMENWERKING FORT 1881 HOEK VAN HOLLAND

  1. Rectificatie: * door Hoek van Holland werd GEHOOPT op een failissement! En terugkeer van het unieke schitterende wereldwijd bekende museum dat het ooit was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *