Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE RONDE ISLAMISERING MUSEUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert religieuze kledingstukken voor vrouwen als ‘keuze’ tijdens een avond gekoppeld aan de tentoonstelling Modest Fashion. Naast een katholieke en een gereformeerde vrouw worden twee moslims opgevoerd, onder leiding van moderator Halil Karaaslan. Onder andere aanwezig is Sarah Izat. Zij ging als politiemedewerker met succes naar het college voor de rechten van de mens, om te eisen dat ze bij haar politie-uniform een hoofddoek kan dragen.

Het is niet voor het eerst dat het museum de loper uitrolt voor de islam. Afgelopen mei organiseerde het museum een islamitische iftar: de eerste maaltijd na een dag vasten door moslims tijdens de ramadan. Centraal onderdeel van de ramadan is de dawah (evangelisatie) van ongelovingen door islamistische groepen.

Op 1 december 2017 vierde het museum ook al de geboortedag van Mohammed, de stichter van de islam. Het museum, goed voor 2,2 miljoen euro aan gemeentelijke subsidie, vierde de islamitische feestdag Mawlid an-Nabi met een Turks drie-gangendiner.

Afbeelding: Vrouwen in Iran verzetten zich openlijk tegen de plicht om in het openbaar een hoofddoek te dragen. Sinds kort eisen steeds meer Iraanse vrouwen – met gevaar voor eigen leven – de afschaffing van de hoofddoekplicht in de islam. Zij betogen dat de islamitische lap staat voor onderdrukking en geen ‘keuze’ is.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “NIEUWE RONDE ISLAMISERING MUSEUM SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *