Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE RONDE HUISVESTING VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- In de gemeenten Schiedam en Vlaardingen wordt opnieuw druk uitgeoefend op de bereikbare sociale huurwoningen door de verplichte huisvesting van vluchtelingen. Dat blijkt uit de meeste recente cijfers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

In Schiedam moeten voor 1 juli aanstaande in totaal 95 vluchtelingen verplicht worden gehuisvest. Tot nu toe zijn er 11 aan een woning geholpen. Vlaardingen is verplicht voor 1 juli 27 vluchtelingen aan een woning te helpen. Tot nu toe zijn er 6 gehuisvest.

Vlaardingen had in de 2e helft van 2019 de plicht 25 vluchtelingen aan woonruimte te helpen. In de praktijk zijn er 37 gehuisvest. Schiedam moest er 27 huisvesten. Dat is in 13 gevallen gelukt. Schiedam kampt daardoor met een achterstand.

Vluchtelingen worden aan een gemeente gekoppeld met het doel dat ze binnen tien weken gehuisvest worden.

Schiedam wil af van de standaard huisvesting van vluchtelingen, omdat er anders geen grotere (en eenpersoons) sociale huurwoningen meer naar reguliere woningzoekenden gaan. Vorig jaar zijn in Schiedam 3 vijfkamerwoningen vrijgekomen onder de huurtoeslaggrens, een vergelijkbaar aantal geldt voor reguliere eenpersoonswoningen. Uit de nota Huisvesting statushouders: ‘In deze segmenten kan bij deze vrijkomende aantallen geen enkele huurwoning meer naar een regulier woningzoekende gaan…’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “NIEUWE RONDE HUISVESTING VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN SCHIEDAM

  1. Bouw alles maar vol , Schiedam, het is water naar de zee dragen .Heb je de beelden vanuit Turkije en Griekenland gezien ? Beslist doen ! kijk eens wat er aan komt aankomt.

  2. dit is echt schandalig binnen tien weken gvd jongeren moeten tien jaar wachten en nu nog langer en dat het verplicht wordt door die coa en dan nog eens lage huren die vluchtelingen lachen zich rot maar nederlandse jongere krjgen zo totaal geen kans op een woning en iets op te bouwen wanneer wordt daar eens rekening mee gehouden laat die vluchtelingen eerst maar eens goed de taal beheersen normen waarde en nederlandse tradities leren en gaan werken daarna kunnen ze eens op de wachtlijst en als onze jongeren

  3. Op dit punt kan Schiedam er vrij weinig aan doen. Dit wordt helaas opgelegd vanuit de Provincie. Ik als 30’er wacht zelf inmiddels ook al 3,5 jaar op een woning in Schiedam. Helaas bouwt de gemeente liever allemaal eensgezinswoningen dan appartementen, waardoor een/twee persoonshuishoudens weinig kans maken op een woning. Wat betreft die Provincie, die moeten deze mensen in dunbevolkte gebieden in Nederland huisvesten. De Randstad is al vol genoeg zonder al deze vluchtelingen.

  4. Er zijn honderden mensen die ingeschreven staan voor een woning. Sommige al jaren. Nu is er ineens een groep vluchtelingen die gehuisvest moeten worden. Vreemd genoeg krijgen die personen ineens voorrang. Ik zeg achteraan aanschuiven en eigen mensen eerst.

  5. Ik hou een grote woning met tuin bezet omdat ik niet in een senioren woning mag. Ben 70 en slecht ter been. Sta al 8 jaar ingeschreven. Met mij nog vele andere. Woonplus houd de doorstroming tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *