Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE ROEP OM EXTRA SUBSIDIE EVENEMENTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er moet wel degelijk geld uit de reserve Binnenstad en Parkeren naar evenementen in Vlaardingen. Leefbaar Vlaardingen en de PvdA komen vanavond met een initiatiefvoorstel om 150.000 euro uit te trekken voor onder meer een ijsbaan in het evenementenseizoen 2018. Dit tot irritatie van de SP. Het voorstel van Leefbaar fractievoorzitter Ivana Somers wordt door de socialisten afgedaan als ‘slecht jatwerk’. “Had dan in december vóór ons initiatiefvoorstel gestemd. Nu wordt alles een jaar uitgesteld. De subsidieaanvragen worden al verwerkt”, reageert Ingrid Wijker (SP).

In het voorstel waar Leefbaar en PvdA vanavond mee komen wordt voorgesteld om evenementen structureel te ondersteunen in de toegenomen veiligheidskosten en eisen. De organisatie van het Zomerterras deed eerder al een beroep op een deel van de parkeerinkomsten, om extra beveiliging in te kunnen zetten.

Het Zomerterras krijgt dit jaar eenzelfde bedrag als in 2017 en 2016. In deze jaren was de subsidie voldoende om het evenement te organiseren en de benodigde veiligheidsmaatregelen te treffen, stelt wethouder Arnout Hoekstra (SP).

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *