Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE REGELS VRIJHEID HONDEN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Honden mogen voortaan alleen onaangelijnd lopen op het strand van Hoek van Holland in de periode die aanvangt op 1 oktober en eindigt op 30 april. De gebiedscommissie heeft dat bepaald op basis van diverse bewonersbijeenkomsten en andere input vanuit bewoners over het hondenbeleid in de badplaats.

Het losloopgebied, buiten het strandseizoen, bevindt zich aan het Noorderhoofd tot aan de denkbeeldige lijn die loodrecht van de radarpost aan de Rivierkant loopt (herkenbaar aan de gele radarmast). Ook delen van het duingebied horen bij de zone waar uw viervoeter zonder riem mag lopen. Het gaat onm de duinen, lokaal bekend als Voorduin, gelegen tussen de Koningin Emmaboulevard, het Noorderhoofd, de Rivierkant en de Badweg. Daar hoort ook het gebied bij tussen de Nieuwe Waterweg en Koningin Emmaboulevard. Plus het gebied tussen de Koningin Emmaboulevard, Cruquisweg en Seinpad, lokaal bekend als het Waterwegpark.

Op alle locaties in Hoek van Holland is het verplicht om uitwerpselen van honden op te ruimen. Ook op locaties waar honden los mogen lopen.

6 reacties op “NIEUWE REGELS VRIJHEID HONDEN HOEK VAN HOLLAND

 1. Gaat er ook strenger opgetreden worden tegen de vervuilde recreant
  Het is te gek voor woorden wat er op het strand allemaal ligt, va glas tot condooms en andere vuiligheid. Maar ja dat is niet zo erg, maar een hond is pad vies.

 2. het hondenbeleid wordt steeds meer aangescherpt maar intussen wel hondebelasting vangen……….honden mogen niet meer los hier en niet meer los daar, of aan 1 bepaalde kant van een veld, als honden een pad oversteken waar ze aangelijnd moeten worden en spelende honden steken dit pad over, lezen geen borden, kan je een dikke bekeuring krijgen.
  Voor de jeugd die af en toe op een afgeschermd voetbalveldje komen (Lemaireweg), misschien 1 x per week, en enorme rotzooi achterlaten, moeten de viervoeters nu aangelijnd worden, terwijl juist de hondenbezitters hier de rotzooi lopen op te ruimen van deze jeugdigen.
  Inplaats dat er leuke velden voor de viervoeters worden aangelegd wordt ze meer en meer beknot in hun losloopgebied.

 3. en wat te doen met de vakantiegangers in die afschuwelijke huisjes op het strand van landal die laten hun honden direct op het strand hun behoefte doen.honden worden toegelaten bij landal,ik hoop dan dat die mensen er ook op aangesproken worden.

 4. Wat een onduidelijkheid hier! Gemeente Rdam scherpt de regels aan en Zuid-Hollandse landschap laat de borden weer weg halen.
  Ik heb geen problemen met opruimen maar zoals andere ook al zeggen : doe eens iets aan dat zwerfafval , laat de ruiters met de paarden NIET overal maar kunnen komen, de mountainbikers niet te vergeten! De dagjesmensen en de opening van het strandseizoen, wat een rotzooi. Vergeet ook de overlast niet van de condooms die overal rondslingeren, te smerig . Gezellig wandelen , hier wordt geen woord over gezegd . ? Er wordt veel op de hondenbezitters afgegeven , kijk eens om je heen en pak de ANDERE bezoekers ook eens mee in jullie besluit .

  1. ik ben een ruiter en ik neem altijd vuilnis zakken en een uitvouwbare schep mee om de uitwerpsels van me paard op te ruimen dus niet gelijk alles op paarden schuiven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *