Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE POLITIEHOND SCHIEDAM IN TRAINING

SCHIEDAM- Politiehond Hyke komt de eenheid in Schiedam versterken. De wijkagent voor Nieuwland presenteert het jonge diertje aan zijn volgers op Twitter met de mededeling: ‘Hyke
hoopt over een tijdje bij ons te komen werken. Veel trainen en goed luisteren naar het baasje.’

Voor welke taken pup Hyke precies wordt opgeleid is nog onduidelijk. Er wordt verschil gemaakt tussen bewakingshonden, speurhonden en honden voor een aanhouding en ondersteuningsteam (AOT), de AOT-honden.

Honden worden van oudsher door de politie ingezet bij het uitvoeren van politietaken, zoals het opsporen van misdrijven en het handhaven van de openbare orde. Vanwege een actief karakter en hun grote reukvermogen worden vooral Duitse, Mechelse en Hollandse herders getraind als politiehond.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “NIEUWE POLITIEHOND SCHIEDAM IN TRAINING

  1. Ik hoop dat Hyke een verstandiger begeleider krijgt , als die hondenbegeleider die zijn hond , een paar jaar geleden in de van de Tempelstraat , op een doorgedraaide gek , die met bijl en mes stond te zwaaien , afstuurde . Uiteindelijk heeft die politiehond ( Robbie ) het met zijn leven moeten bekopen .

  2. Nb . Je stuurt je trouwe viervoeter toch niet op zo’n gekkenhuispatient af ! Dan ben je zelf volgens mij zelf ook niet goed in je bovenkamer . Ze hadden die gek gelijk af moeten knallen en had Robbie nog geleefd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *