Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE POGING TEGEN VOORTIJDIG SCHOOLVERLATEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Met nieuwe actielijnen en maatregelen hoopt de gemeente Schiedam het aantal Voortijdig Schoolverlaters (VSV) terug te dringen. Iedere 4 jaar wordt een regionaal VSV-convenant opgesteld, in 2020 is het nieuwe convenant van start gegaan. Ten opzichte van de voorgaande periode wordt er nu meer ingezet op preventie door middel van coaching bij dreigende uitval en intensieve trajectbegeleiding voor zogenaamde ‘kwetsbare jongeren’. Ook zal er meer aandacht zijn voor maatwerkondersteuning en loopbaan-ontwikkeling. Volgens het gemeentebestuur was hier in voorgaande jaren onvoldoende aandacht voor.

In 2019 zijn er in Schiedam 137 nieuwe VSV geregistreerd. Het Schiedamse VSV percentage (2,56%) ligt daarmee boven het Landelijk gemiddelde (2,01%). De uitval vindt met name plaats in het MBO.

Alle jongeren tot en met 23 jaar moeten een startkwalificatie halen. Dat is een havo- of vwo-diploma, of een MBO-diploma vanaf niveau twee. Jongeren die geen startkwalificatie hebben gehaald en geen opleiding volgen, zijn VSV’ers. De grootste risicogroep bestaat uit jongeren op het MBO.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *