Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE ODE AAN WERKNEMERS GUSTO SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het boek ‘De Poort’ , over het monument voor de voormalige Schiedamse scheepswerf Gusto, is nu online te bestellen voor 30 euro. Het boek kijkt terug in tekst en foto’s op de feestelijke onthulling van het monument Werf Gusto op 13 juli.

Het is de in 2017 opgerichte Stichting Erfgoed Werf Gusto gelukt een aantal relikwieën waaronder de smeedijzeren toegangshekken van de definitieve ondergang te redden. De hekken, inmiddels geheel hersteld, zijn verwerkt in een ‘Monument’. Het ‘Monument’ geeft de plek aan waar de voormalige werf was. Ook is het een ode aan de duizenden werknemers en de ondernemende familie Smulders, die in de 73 jaar van haar bestaan in Schiedam honderden spraakmakende objecten heeft gemaakt, onder soms moeilijke omstandigheden. Nieuwe generaties Schiedammers kunnen zich dan bij het zien van dat ‘Monument’, met verklarende teksten en foto’s op een speciale website, een beeld vormen van wat zich hier allemaal heeft afgespeeld op de uiterwaarden van de Maas in Schiedam van medio 1905 tot 13 juli 1978.

https://werf-gusto.shop/

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *