RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE NUL-OP-DE-METER-WONINGEN VLAARDINGEN NA GROTE BRAND

VLAARDINGEN- Wethouder Jacky Silos (CDA) opent vanmiddag samen met nieuwe bewoners twintig nul-op-de-meter-woningen aan de Samuel Esmeijerstraat in Vlaardingen. Wethouder Bart Bikkers (VVD) spreekt de aanwezigen toe, waarbij hij vooral het belang van energiebesparing en duurzaamheid zal benadrukken.

Deze nul-op-de-meter-woningen leveren onder andere dankzij hoge isolatiewaarden, een warmtepomp en zonnepanelen energie op. Dit zorgt voor een zo laag mogelijke energienota voor de huurders en het verminderen van CO2-uitstoot. Het zijn de eerste nul-op-de-meter-woningen in Vlaardingen, die in een uitzonderlijk snel tempo – een half jaar – zijn gebouwd. Het zijn huurwoningen van Waterweg Wonen, die bestaan uit twee woonlagen en een tuin. De gemeente heeft de buitenruimte rond de woningen ingericht.

In de nieuwjaarsnacht brak brand uit in een blok volledig gerenoveerd energiezuinige woningen aan de Insulindesingel.  De brandweer heeft extra risico gelopen bij de bestrijding van de brand door de aanwezigheid van zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen kunnen bij brand niet standaard worden uitgeschakeld waardoor bij lichtinval continu spanning op de elektrische installatie en bekabeling staat. Dit zorgt voor een bijkomend risico voor brandweerpersoneel, waardoor er vaak niet aan de zonnepanelen en de installatie zelf gewerkt kan worden en op afstand moet worden geblust.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *