WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE MUZIKAAL LEIDER RIJNMONDBAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Arrangeur en componist René Leckie wordt in de loop van komend najaar de nieuwe muzikaal leider van de Rijnmondband. Hij zal in die rol samenwerken met slagwerkinstructeur Dennis Smits. Beide heren hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend in de wereld van de showorkesten.

René past prima in het profiel dat door het bestuur van de Rijnmondband was opgesteld en waarin vernieuwing hoog in het vaandel staat. Wat vernieuwing betreft komt René in een gespreid bed terecht, want zijn voorganger en huidige dirigent Marcel van Raaij streeft ook constant naar vernieuwing in muziek en show.

Marcel van Raaij heeft de club 15 jaar met veel voldoening en veel succes geleid en naar een steeds hoger niveau weten te brengen. Een halfjaar geleden heeft hij echter aangegeven dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij inmiddels gevonden in de vorm van muzikaal leider bij Irene Ede, waar hij grote ambities heeft.

De muzikanten van de Rijnmondband kijken er erg naar uit om met René Leckie te gaan werken en zijn Marcel van Raaij erg dankbaar voor zijn inspirerende manier van werken in de afgelopen 15 jaar.

Bestuur en leden van de Rijnmondband wensen René veel succes in zijn nieuwe rol bij de band.