Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE LEEGSTAND HOF VAN SPALAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het spook van de leegstand is terug in winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam-Groenoord. Het pand van D-reizen is te huur, slagerij Van Selm is verhuisd en het onderkomen van de winkel in jaloezieën en lamellen staat te koop. De lege winkels komen op het moment dat na jaren van leegstand eindelijk invulling is gegeven aan het oude kantoor van de ING (met bakker Herwijer en slager Van Selm) en de levensvatbaarheid van het Hof van Spaland ter discussie staat.

De gemeente wil bijna 500.000 euro op tafel leggen voor een uitgebreid onderzoek naar het winkelcentrum en de omgeving. Sloop van het Hof van Spaland behoort tot de onderwerpen van het onderzoek.

Het (toekomst)perspectief voor winkelcentrum Hof van Spaland neemt af indien noodzakelijke vernieuwing uitblijft. Dat laat het gemeentebestuur weten op basis van een eerder onderzoek dat vorig jaar is uitgevoerd.

Momenteel wordt een detailhandelsvisie opgesteld, daarin zal naar voren komen wat de exacte vraag naar winkelmeters is voor de verschillende winkellocaties in Schiedam. Onder andere pandeigenaren en winkeliers van het Hof van Spaland zijn gesprekspartner voor de gemeente.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *