RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE LAADPALEN ELEKTRISCHE AUTO’S SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op zeker zeven plekken in Schiedam komen nieuwe oplaadpalen te staan voor elektrische auto’s. Het gaat om de laadpalen op Oostsingel , Burgemeester van Haarenlaan, Havendijk, Burgemeester Gijsenlaan, Julianalaan, Joop den Uyllaan en het Chopinplein.

Schiedam is één van de 282 gemeenten die via de gemeentelijke website mogelijkheden biedt om een laadpaal aan te vragen. Per 254 Schiedamse huishoudens is er gemiddeld 1 publiek regulier laadpunt. Dit gemiddelde is fors lager (en daarmee gunstiger) dan landelijk gemiddeld, waar 838 huishoudens het met 1 laadpunt moeten doen.

De gemeente Schiedam streeft er (zoals vele gemeenten) naar dat men op een redelijke afstand van een laadpaal kan wonen en werken. De gemiddelde ‘maximale loopafstand’ naar een laadpaal in Schiedam is volgens de gemeente 250 meter. Landelijk is de afstand groter: 262 meter.

Automobilisten die in Schiedam een openbare laadpaal aanvragen, moeten volgens de gemeentelijke website rekening houden met gemiddeld 26 weken doorlooptijd. Landelijk is de periode tussen aanvraag en realisatie bijna 2 maanden korter (18,4 weken). Schiedammers moeten dus relatief lang wachten op de plaatsing van de laadpaal.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *