Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE KANS MONUMENT MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het plan voor openstelling van de Monstersche Sluis maakt nog altijd kans op subsidie van de provincie, denkt althans de stichting achter de openstelling. Mits de gemeente Maassluis bereid is het weer beweegbaar maken van de Lijndraaiersbrug te koppelen aan de plannen van de Stichting Monstersche Sluis.

monstersche sluis 1De stichting kan het plan met de sluis bij een koppeling presenteren als mede gefinancierd door de gemeente. Dit is een keiharde voorwaarde die de provincie zou stellen. Hoe hoger het bedrag van de zogenaamde cofinanciering hoe meer kans er is op een fors deel van de beschikbare 2-miljoen uit de provinciale pot.

Het plan met de koppeling wordt dinsdag besproken tijdens de commissievergadering op het stadhuis. De stichting vraagt van het College een proactieve houding om samen met Delfland en de provinciale subsidies het historische monument alsnog weer werkend te krijgen.

De Gemeente Maassluis en het Hoogheemraadschap van Delfland weigeren tot nu toe subsidie aan te vragen voor restauratie van de Monstersche Sluis. Beiden zijn bang voor hoge kosten op de lange termijn. Hierdoor dreigt het plan niet door te gaan om de sluis weer te openen.

Zie ook: Vraag om bewijs toestand Monstersche Sluis.

VRAAG OM BEWIJS TOESTAND MONSTERSCHE SLUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *