WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE KAALSLAG VOOR WINDTURBINES OEVERBOS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse firma Blijdorp is gestart met het weghalen van een deel van de beplanting bij het voormalige Oeverbos om ruimte te maken voor twee nieuwe windturbines. Op korte termijn wordt gestart met het inrichten van het bouwterrein. Oeverwind Vlaardingen – een samenwerking van het Vlaardings Energie Collectief (VEC) en De Windvogel – start met de aanleg van twee windmolens in het Oeverbos.

Met het oog op de veiligheid bij het zagen en afvoeren van boomstammen, is het Middenbospad tijdens deze werkzaamheden, die ongeveer een week duren, afgesloten. In 2024, als de aanleg van de windmolens is afgerond, zorgt Staatsbosbeheer voor nieuwe beplanting, zowel bomen als struiken.  In maart worden verdere voorbereidingen voor de bouw getroffen. 

Het voormalige Oeverbos zal meeprofiteren van de plaatsing van de nieuwe windturbines. Dat is 4 jaar terug al beloofd door het Vlaardings Energiecollectief (VEC). De helft van de eventuele winst die het VEC maakt wordt geïnvesteerd in de omgeving van het Oeverbos. De andere helft van het mogelijke financiële overschot uit de turbines gaat in Vlaardingen naar de aandeelhouders, de leden van het VEC.

De gemeente Vlaardingen heeft de vergunning verleend, de overheid heeft subsidie toegekend en er is afgesproken met Staatsbosbeheer dat de molens op hun grond mogen staan. In overeenstemming met de vergunning zullen de windmolens ongeveer 140 meter hoog zijn.

4 reacties op “NIEUWE KAALSLAG VOOR WINDTURBINES OEVERBOS VLAARDINGEN

  1. ……..Het voormalige Oeverbos zal meeprofiteren van de plaatsing van de nieuwe windturbines. Dat is 4 jaar terug al beloofd door het Vlaardings Energiecollectief (VEC). De helft van de eventuele winst die het VEC maakt wordt geïnvesteerd in de omgeving van het Oeverbos……
    Welke omgeving? Door die windmolens is er , zoals ik nu zie door de hekken die er tijdelijk geplaatst zijn en meteen een indicatie zijn van wat er straks afgezet gaat worden, van het oever”bos” niks meer over.
    Weer een recreatie gebied naar de klote, waar veel mensen toch graag vertoefden. Er gaat toch helemaal niemand naast die zoevende wieken recreeren. En snap ook niet dat er nog niet zo heel lang geleden veel nieuwe beplanting is aangebracht wat nu dus alweer weggehaald word. Zeker geld teveel.
    Ik snap dat we willen vergroenen maar een paar windmolens naast de nieuwe tunnel had in ieder geval de rest van het oeverbos ongeschonden gelaten. Helaas weer door onze strot geduwd door waarschijnlijk mensen die er zelf wijzer van worden. Een Vlaardings referendum (net zoals ooit een fijn gekozen burgemeester) had wel zo netjes geweest , maar dat is teveel gevraagd…net als bij het afgraven van de vervuilde grond in de Broekpolder wat er al 40 jaar ligt , en waar de bomen ,planten en dieren zo te zien geen last hebben. Wormpjes die de vogels opeten hebben er last van…..er vliegen meer dan 120 soorten rond. Nouja , we krijgen 10 miljoen van de regering dus die oude bomen maar kappen en over 40 jaar hebben we weer een mooie Broekpolder. Ik ga het zelf niet meemaken maar vind t wel jammer dat t gebeurd. Zo, mijn ongenoegen in ieder geval gespuid. Lucht ff op. Een fijne dag nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *