RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE KAALSLAG VOOR WINDTURBINES OEVERBOS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse firma Blijdorp is gestart met het weghalen van een deel van de beplanting bij het voormalige Oeverbos om ruimte te maken voor twee nieuwe windturbines. Op korte termijn wordt gestart met het inrichten van het bouwterrein. Oeverwind Vlaardingen – een samenwerking van het Vlaardings Energie Collectief (VEC) en De Windvogel – start met de aanleg van twee windmolens in het Oeverbos.

Met het oog op de veiligheid bij het zagen en afvoeren van boomstammen, is het Middenbospad tijdens deze werkzaamheden, die ongeveer een week duren, afgesloten. In 2024, als de aanleg van de windmolens is afgerond, zorgt Staatsbosbeheer voor nieuwe beplanting, zowel bomen als struiken.  In maart worden verdere voorbereidingen voor de bouw getroffen. 

Het voormalige Oeverbos zal meeprofiteren van de plaatsing van de nieuwe windturbines. Dat is 4 jaar terug al beloofd door het Vlaardings Energiecollectief (VEC). De helft van de eventuele winst die het VEC maakt wordt geïnvesteerd in de omgeving van het Oeverbos. De andere helft van het mogelijke financiële overschot uit de turbines gaat in Vlaardingen naar de aandeelhouders, de leden van het VEC.

De gemeente Vlaardingen heeft de vergunning verleend, de overheid heeft subsidie toegekend en er is afgesproken met Staatsbosbeheer dat de molens op hun grond mogen staan. In overeenstemming met de vergunning zullen de windmolens ongeveer 140 meter hoog zijn.

3 reacties op “NIEUWE KAALSLAG VOOR WINDTURBINES OEVERBOS VLAARDINGEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.