Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE HUISARTSENPOST KOST VLAARDINGEN NU AL 80.000 EURO

VLAARDINGEN- De komst van de Huisartsen Onder een Dak (HOED) in Vlaardingen-Hoog Lede heeft de gemeente Vlaardingen al 80.000 euro gekost. De kosten bestaan uit de juridische begeleiding door een advocaat. Door de lange periode en de grote hoeveelheid procedures zijn de kosten opgelopen.

Tegen de in 2016 verleende omgevingsvergunning voor de HOED is door omwonenden diverse malen bezwaar en beroep ingesteld. De juridische kosten zijn kosten die door de gemeente niet voorzien zijn. Het is gebruikelijk dat voor dergelijke zaken externe juridische bijstand wordt gevraagd door de gemeente.

De HOED in Hoog Lede mag van maandag tot en met vrijdag tot uiterlijk 18.00 uur geopend zijn. Tegen de omgevingsvergunning lopen nog beroepszaken. In een tussenuitspraak heeft de rechtbank de meeste beroepsgronden afgewezen.  De rechtbank heeft daarbij wel vastgesteld dat de bepalingen uit de omgevingsvergunning die een beperkte openingstelling in de avonduren en op de zaterdag mogelijk maken, onvoldoende gemotiveerd zijn en buiten de grondslag van de aanvraag vallen. De rechtbank gaf de gemeente de mogelijkheid dit in de vergunning te herstellen.

Bewoners uit de wijk Hoog Lede zijn tegen de HOED. De huidige en toekomstige bewoners hebben een huis in de wijk gekocht met de belofte in een rustige en kindvriendelijke buurt te gaan wonen. Met de komst van de HOED blijft daar niets van over, volgens de tegenstanders.

De bezwaarmakers hebben onder andere een probleem met de verkeersveiligheid in de wijk én rondom de drukbezochte buurtspeelplaats Holy, die in het geding zou komen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *