RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE GINTOUR SCHIEDAM

Branderijketels Herman Jansen.
Branderijketels Herman Jansen.
SCHIEDAM- Na het grote succes van de twee eerdere gintours, komt S’DAM nu met een derde gintour. De S’DAM Producententour. Een tour langs producent Herman Jansen, welke de grote merken zoals Bobby’s Dry Gin, Loopuyt en Catz Dry Gin produceert.

De tour start bij Herman Jansen. Een Schiedams familiebedrijf dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. Hier krijgen deelnemers alles te weten over de distilleerderij, de grote gin-merken en de ingrediënten. Een proeverij van verschillende gins, geproduceerd door Herman Jansen, mag natuurlijk niet ontbreken.
Een wandeling richting Nationaal Jenevermuseum Schiedam laat de deelnemers de prachtige Lange Haven zien met haar monumentale panden en de grootste molens ter wereld. Een jonge local vertelt het verhaal over de rijke jenevergeschiedenis.

In de Branderij van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam krijgen de deelnemers te zien hoe alcohol gemaakt wordt en welk proces er aan het produceren van gin voorafgaat. Daarna is het tijd voor een groot glas Schiedamse gin-tonic.

De eerste tours zijn op donderdag 27 oktober en 10 november van 16.00 tot 18.00 uur. Kosten zijn 29,95 euro per persoon. Op zoek naar een vrijgezellenuitje, op stap met het dispuut of tijd voor een familieactiviteit? De S’DAM Producententour is ook als groepsactiviteit te boeken op woensdag, donderdag of vrijdag. Meer informatie: www.sdam.nl/gin-tours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *