RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE FRACTIEVOORZITTER D66 VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Koen Kegel is per direct de nieuwe fractievoorzitter van D66 in Vlaardingen. Kegel neemt het stokje over van Peter Caljé, die terugtreedt als fractievoorzitter. Eerder werd Kegel al unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Caljé geeft aan na acht jaar een stap terug te willen doen als raadslid, om een nieuwe generatie vol met energie en ideeën de kans te geven. Caljé: “Het is niet goed om te blijven kleven aan het pluche. Dat zouden meer mensen in de raad zich moeten realiseren in mijn ogen. De aanstormende generatie, zeker met Koen aan het roer bij D66, gaat ons nog positief verrassen.”

Als advies aan zijn opvolger geeft hij mee: “We moeten het nooit gewoon gaan vinden dat groepen mensen worden gestigmatiseerd en tegen elkaar worden uitgespeeld, zoals sommige partijen steeds vaker doen. Deze manier van politiek bedrijven ontwricht het leven van mensen en de samenleving als geheel. Verzet je daartegen met iedere vezel in je lijf, ga niet aan de kant en zwijg niet. ”

De fractie in de Vlaardingse gemeenteraad telt nu drie leden. Naast Kegel en Caljé, zit Yenice Jongejan in de Vlaardingse gemeenteraad. Bert van Nieuwenhuizen is wethouder namens D66. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *