WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE BEWONERS SCHIEDAM-GORZEN HOUDEN FIETSBRUG TEGEN

SCHIEDAM- De fietsbrug en tal van parkeerplaatsen zijn gesneuveld in de nieuwste plannen met nieuwbouwproject Houthaven 2 in Schiedam-Gorzen. Onder meer vanwege bezwaren uit de buurt is een streep gehaald door die onderdelen. Wethouder Fahid Minhas (VVD):”Het oorspronkelijke stedenbouwkundige plan was gebaseerd op 200 woningen. Het is zo dat dat plan niet meer wordt gerealiseerd . Die ruimte is er gewoon niet.”

Er wordt nu gewerkt aan bouwplannen voor 145 woningen. Minhas: “In de oorspronkelijke kaders stonden bijvoorbeeld ook veel meer parkeerplaatsen. Het feit dat we er nu minder woningen gaan bouwen, betekent natuurlijk niet dat we de oorspronkelijke aantal parkeerplaatsen daar nog steeds gaan realiseren. Die afwegingen heeft het college gemaakt.”

Der bewoners van de eerste nieuwbouw (Houthaven 1) hebben met succes bezwaar gemaakt tegen een fietsbrug. Minhas: “We hebben gekeken naar die fietsbrug, zeker bij de aanleg van de snelfietsroute langs de Westfrankelandsedijk, zou je niet willen dat mensen dwars door de wijk heen gaan rijden. Bovendien was het ook nog zo dat een deel van de omwonenden die daar momenteel al in Houthaven 1 woonachtig zijn, van mening waren dat bij een kleiner plan niet per definitie er een fietsbrug gerealiseerd zou hoeven te worden.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *