Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE BEWEGWIJZERINGSBORDEN CENTRUM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Bezoekers van het Vlaardingse Stadshart kunnen voortaan makkelijker de weg vinden naar winkelstraten en horecagelegenheden. Wethouder Ruud de Vries onthulde vrijdag samen met ondernemers Selma Cüppers-Verschoor (PSTL Womenswear, Hoogstraat), Mirella Huizer (JT Bioscoop, Veerplein) en Rory Dickhoff (BRLN, Westhavenplaats) een van de nieuwe bewegwijzeringsborden die bezoekers de weg wijzen door het centrum. Winkels en horecagebieden waren nog niet eerder bewegwijzerd. Met dit project uit Vitalisering Binnenstad en Actieplan Economie investeert Vlaardingen in de ambitie om tweede winkel- en uitgaansstad van de regio te worden.

Doel van de nieuwe bewegwijzeringsborden is om alle winkelstraten beter met elkaar te verbinden en om horecagebieden Westhavenplaats en KW-Haven én Station Vlaardingen-centrum beter te verbinden met het winkelgebied. Ondernemers en bezoekers van de binnenstad gaven bijvoorbeeld aan dat de Hoogstraat slecht vindbaar is vanuit het lager gelegen Liesveld en andersom. Bezoekers misten daardoor een deel van de winkels. Voor bezoekers van de winkels en de bioscoop is het ook niet altijd helder waar cafés en restaurants zich bevinden. En hoe loop je vanuit de parkeergarages en station Vlaardingen-Centrum naar de binnenstad? De nieuwe borden maken dit nu duidelijk. Ook voor bezoekers interessante locaties als de jachthaven, stadspark ’t Hof en de Koningin Wilhelminahaven staan aangegeven. Betere doorstroming door het centrum is de bedoeling, waardoor bezoekers langer verblijven en meer besteden in het Vlaardingse centrum. De verwijzingen op de borden zijn tot stand gekomen in overleg met Stichting Stadshart, Stichting Stadsherstel, Citymarketing, Monumentencommissie en de Historische Vereniging. De nieuwe borden vervangen de oude ANWB-borden in het Stadshart, die verouderde gegevens bevatten en al enige tijd toe waren aan onderhoud of vervanging.

Een van de sterke punten van Vlaardingen is het deels historische centrum en beschermde stadsgezicht. De borden zijn daarom uitgevoerd in kleuren die zijn gebaseerd op de Vlaardingse historische kleurenwaaier. Hierbij is gekozen voor groene borden met witte letters voor een goede leesbaarheid. Nieuw zijn de pictogrammen die de bezoeker ook in beeld aangeven wat er in de verschillende delen van de binnenstad te zien en beleven valt. Door gebruik te maken van een andere paal met ophangsysteem, wordt het onderhoud makkelijker en kunnen eventuele wijzigingen in de verwijzing eenvoudiger worden uitgevoerd.