Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE ARTSENPOST VLAARDINGEN OOK IN AVOND EN WEEKEND

VLAARDINGEN- Het nieuwe medisch centrum, huisartsen onder één dak (HOED), in Park Hoog Lede in Vlaardingen mag een aantal behandelkamers in de avonduren en op zaterdag openstellen. Dit alles naast de reguliere openstelling tijdens kantooruren. De openingstijden van de apotheek zijn gehandhaafd op doordeweeks en binnen kantoortijden.

De rechter heeft de gemeente onlangs opgedragen de verleende omgevingsvergunning aan te passen, in die zin dat aan de vergunning een voorschrift wordt verbonden met duidelijke regels over de openingstijden. De gemeente had geen verbod opgenomen voor openstelling in de avond en het weekend, omdat er gevallen denkbaar zijn waarom iemand wel ’s avonds of in het weekend geholpen moet worden. Dit vond de voorzieningenrechter te onduidelijk. Er ligt nu een duidelijk en handhaafbaar voorschrift.

Volgens de gemeente zijn de consequenties van deze verduidelijking beperkt. Zo zou er geen extra parkeerbelasting ontstaan, omdat de veertien parkeerplaatsen naast het medisch centrum ook in de avond en het weekend voldoende zijn.

Omwonenden hebben meermaals bezwaar gemaakt tegen de komst van de HOED, juist vanwege gevreesde parkeerdruk.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *