WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘NIEUWE AANPAK’ WONINGMARKTDISCRIMINATIE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De aanpak van discriminatie op de woningmarkt wordt in Schiedam aangepakt door voort te borduren op vooral de al bestaande aanpak: denk hierbij aan het Huurteam, de Aanpak woonoverlast, het Dashboard huisjesmelkers en de pilot Goed Verhuurderschap. Ook worden verhuurders vergunningplichtig gemaakt. Dat alles meldt het stadsbestuur aan de gemeenteraad. De regisseur Woonoverlast is voor het stadsbestuur hierbij de spin in het web van de aanpak. Tenslotte worden de ontwikkelingen omtrent de aanstaande, nieuwe Wet Goed Verhuurderschap op de voet gevolgd. Het wetsvoorstel bevat landelijke, uniforme regels.

Om te bepalen wat de meest effectieve aanpak is voor Schiedam, is er naar voorlopers in de aanpak van een discriminatievrije woningmarkt gekeken. Hun aanpak is gebaseerd op verschillende studies en ‘getoetst’ hij diverse experts, met de focus op de praktische uitvoerbaarheid. De conclusies en adviezen uit hun onderzoeken zijn éénduidig: er is een totaalaanpak nodig gericht op het voorkomen, aantonen én sanctioneren van discriminatie op de woningmarkt. Verder is gebleken dat kennis en bewustzijn de belangrijkste ‘sleutel’ is bij de aanpak van discriminatie. De achterliggende gedachte is dat met deze maatregelen de norm wordt uitgedragen dat discriminatie op de particuliere huurwoningmarkt niet toelaatbaar is. En dat het verhuurders en verhuurbemiddelaars makkelijker wordt gemaakt om niet te discrimineren en moeilijker om dat wel te doen.

3 gedachten over “‘NIEUWE AANPAK’ WONINGMARKTDISCRIMINATIE SCHIEDAM

  1. Allemaal gelul in de ruimte, onuitvoerbare dingen worden hier gezegd, loze kreten vanachter het bureau. Er komen zeker weer verkiezingen in het voorjaar. Als ik een woning te huur heb kan niemand, maar dan ook niemand voor mij bepalen aan wie ik hem verhuur. Dat is ook volledig oncontroleerbaar. Wat wél duidelijk aantoonbare discriminatie is op de sociale woningmarkt wordt door de lokale politiek bedreven door mensen die hier al 8 jaar op de lijst staan géén woning toe te wijzen en statushouders binnen één jaar of eerder onderdak te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *