Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE AANHOUDINGEN HAMIDOU SCHIEDAM

Een tante van Hamidou heeft de schuldigen opgeroepen zich te melden. Zij deed de oproep werd ter afsluiting van een stille tocht voor Hamidou. De oproep bleef zonder resultaat.
Een tante van Hamidou heeft de schuldigen opgeroepen zich te melden. Zij deed de oproep werd ter afsluiting van een stille tocht voor Hamidou. De oproep bleef zonder resultaat.
SCHIEDAM- De politie heeft twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Hamidou Laïti in Schiedam-Groenoord. Maandag werd een 35-jarige man uit Schiedam aangehouden op een station. De tweede verdachte, een 18-jarige jongen uit Schiedam, werd dinsdag door de politie opgehaald. Hij werd in zijn woning aangehouden. De familie van het slachtoffer is op de hoogte gesteld van de arrestaties. Vorige week is opnieuw aandacht besteed aan de zaak in de tv-programma’s Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond.

Op 6 november rond 22.10 uur vorig jaar vond een aanrijding plaats in Schiedam, op de Laan van Bol’es. De 21-jarige Hamidou kwam daarbij om het leven. Het ongeluk gebeurde op het zebrapad met een auto die vier dagen eerder in Vlaardingen was gestolen.

In het onderzoek hield de politie eerder vijf jongens aan op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding en de diefstal van de auto. Dacht het team eerst aan noodlottig ongeval, nu houden de rechercheurs er ook rekening mee dat er mogelijk sprake was van opzet bij de aanrijding van Hamidou.

Ondanks de aanhoudingen is het team niet klaar met het onderzoek. De politie is en blijft vastberaden om deze zaak op te lossen. En daarom is nog steeds alle informatie welkom en nodig. Al eerder is door de hoofdofficier van justitie een beloning van 7500 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *