Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWBOUWDAG SCHIEDAM IN OKTOBER

SCHIEDAM- De Nieuwbouwdag Schiedam wordt dit jaar op zaterdag 10 oktober 2020 (10-10-2020) om 10.00 uur gestart door wethouder Bouwen en Wonen Fahid Minhas (VVD) bij het i-PUNT in de Waag. Daar overhandigt de wethouder aan alle aanwezigen de brochure BEZOEK DE BOUWPLAATS. Daarin staan aantrekkelijke wandel- en fietsroutes langs bouwlocaties in alle wijken van Schiedam. Vervolgens gaan de wethouder en medewerkers van team Wonen met geïnteresseerden aan de wandel en op de fiets langs de nieuwbouwplekken om daar extra uitleg te geven over de plannen. Voor woningzoekenden staan goodiebags klaar waarin allerhande nuttige wooninfo zit.

Tot 2030 worden er zo’n 7.000 woningen gebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Een deel van de nieuwbouwlocaties waarvoor nu al concrete plannen zijn of worden ontwikkeld, staat in de brochure BEZOEK DE BOUWPLAATS, die iedereen ook na de Nieuwbouwdag Schiedam 2020 kan afhalen in het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39. In de brochure staat ook een overzichtelijke lijst met alle website-adressen van de projecten, waarop je je als woningzoekende kunt inschrijven.

Bijzonder is verder dat op de Nieuwbouwdag Schiedam 2020 6 films online gaan, waarin een beeld wordt geschetst van alle bouwplannen in 6 verschillende wijken van Schiedam. De nieuwe bouwplekken worden in de films aangevlogen vanuit de lucht, er wordt met beelden van de wijk een huidige situatie geschetst en de toekomst wordt in beeld gebracht met artist impressions van de architecten en projectontwikkelaars.

Schiedam is ‘booming’. Steeds meer (niet-)Schiedammers vinden het een leuke, groene stad om te wonen, werken, winkelen en recreëren. En de stad ligt centraal: goed te bereiken per trein, metro, bus en tram en met alle voorzieningen binnen handbereik. Niet alleen Schiedammers zelf zoeken een woning en willen ‘doorgroeien’, ook veel mensen uit de omliggende gemeenten zijn hun ‘buurstad’ aan het ontdekken.

Op de website nieuwbouwdagschiedam.nl en via de Facebookpagina nieuwbouwdagschiedam is het laatste nieuws over de dag te vinden. Op de website sdam.nl/wonen staan uitvoerige omschrijvingen van alle nieuwbouwprojecten en van alle Schiedamse wijken met links naar alle websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *