Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWBOUW SCHIEDAMSE HANDBALLERS DWS

SCHIEDAM- Begin maart wordt de fundering gelegd voor een geheel nieuw gebouw voor de Schiedamse handbalvereniging DWS.

Het nieuwe clubgebouw wordt ruim van opzet, goed toegankelijk voor minder validen, én duurzaam. Met onder meer isolatie en dubbel glas. Daardoor is er een laag energieverbruik. Ook ontbreekt een aansluiting op het aardgasnet. Voor warm water en om het gebouw te verwarmen, komt er een warmtepomp. Aan de voorkant van de accommodatie worden zonnepanelen geplaatst. Daarnaast is het gebouw circulair. De prefab-elementen die voor het clubgebouw worden gebruikt, zijn demonteerbaar en opnieuw te gebruiken. Ook het bouwproces zelf is duurzaam. Zo wordt vijftig procent van de energie die de bouwer gebruikt bij het maken van de prefab-elementen opgewekt door zonnepanelen.

DWS is een vereniging die graag zelf de handen uit de mouwen steekt. Bij de sloop van het oude gebouw hebben veel mensen geholpen. En ook voor de afwerking hebben veel leden met handige handjes zich beschikbaar gesteld. De installatie van de warmtepomp doet de vereniging zelf, onder deskundige begeleiding van een erkend installateur uit de eigen gelederen.

Het oude onderkomen, gebouwd in 1952 door leden zelf, heeft de vereniging jarenlang trouw dienst gedaan, maar na zo veel jaren was het gebouw, ondanks talloze liefdevolle opknapbeurten, gewoonweg op en zeer dringend aan vervanging toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *